2020. április 10., péntek

AZ ELSŐ INGYEN PARKOLÁSSAL ELKÖVETETT GONDATLAN VESZÉLYEZTETÉS

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.04.09.


Orbán Viktor az ingyen parkolási rendeletével elkövette a Btk. 165. § szerinti “Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés” bűncselekményét. Aki foglalkozási szabály megszegésével más vagy mások életét, testi épségét vagy egészségét gondatlanságból közvetlen veszélynek teszi ki, vagy testi sértést okoz, vétség: 1 év. De itt ennél többről van szó, ezért a (2) bekezdés a. pontja szerint a büntetési tétel 3 év, ha ezzel egészségromlást idéznek elő. A (2) bekezdés b. pontja szerint Orbán Viktor 1-5 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhető, ha a veszélyeztetés halált okoz, a c. pont szerint 2-8 év a büntetési tétel, ha több ember halálát okozza. A (3) bekezdést nem is említjük, hogy ha mindezt szándékosan idézi elő, mert egyelőre ezt nem tételezzük fel.

Orbán Viktor azzal, hogy ingyenessé tette a parkolást, a járvány idején az embereket arra késztette, hogy a korlátozott kijárási tilalmat is megszegjék, felrúgják a járvány idején kötelező érintkezési szabályokat, és a vírus terjedését elősegítsék. Ezt erősítette eddig is az, hogy nagyon keveset tesztelnek, ezért nincs tiszta képe a hatóságoknak a fertőzöttséget és a vírus által okozott halálesetek számát illetően sem. Az, hogy a fertőzési gócokat nem szűrik ki, a tesztelés hiánya miatt a terjesztőket nem lokalizálják, szintén a lakosságot veszélyeztetik. Veszélyeztetés az is, hogy még mindig nincs megfelelő védőfelszerelésük az egészségügyben dolgozóknak, amit bizonyít az Orbán által megosztott videó, hogy a kórházak orvosainak nincs megfelelő védőmaszkjuk sem.

Ezért az ingyen parkolási rendelet a gondtalan veszélyeztetés halmazati, de legsúlyosabb esete, mert a járványt eddig is az fékezte, hogy az emberek betartották a szabályokat és otthon maradtak. A járvány szempontjából az lett volna a megfelelő intézkedés, ha a parkolási díjakat emelik, hogy minél kevesebb ember hagyja el az otthonát. Ez a felelőtlen döntés emberek egészségét és életét veszélyeztetik, amiről a mai napon sem tudható semmi, mert csak annyi fertőzésről tudnak, amennyit tesztelnek. A tesztelést éppene zért szándékosan tartják alacsony szinten. Ezért a halottakról sem derül ki, hogy hányan haltak meg a vírus következtében. Orbán rendszere hamisítja a valóságot.

Azért vannak a legborzalmasabb számok a nyugati demokratikus országokban, mert ott tesztelnek, nem csalnak és nem hazudnak, hanem valós adatokat hoznak nyilvánosságra. Csak a magyarországihoz hasonló diktatúrákban kozmetikázzák a tesztelések számával és a halálokok valótlanságával a statisztikai adatokat. Mert hiába a krónikus alapbetegség a halál végső oka, azt a koronavírus váltja ki minden esetben, amikor a fertőzés miatt következik be a halál. Ezt így is tekintik azokban az esetekben, amikor volt testzelés, és megállapították a fertőzést. Magyarországon egyelőre nem a valós képet mutatják a számok, és a kormányzati manipuláció megtéveszti az embereket, és arra készteti őket, hogy oldják az érintkezési szabályokat. Ezt erősíti az ingyenes parkolás...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.