2020. április 7., kedd

AZ ORBÁN-CSOMAG CSAK ÁTVERÉS!

HÍRKLIKK
Szerző: SZEKERES IMRE
2020.04.07.


A bejelentett húsz helyett, három százalékát teszi ki a GDP-nek. Nem más, mint a meglévő költségvetési tartalékok átcímkézése. Nem biztosít több pénzt a járvány elleni védekezésre, nem ad pénzt a városoknak, falvaknak az idősek és rászorultak ellátására. Nem ad pénzt a vállalkozásoknak, és nem ad pénzt a nehéz helyzetbe került munkavállalóknak. Nem csoportosítja át az EU támogatásokat sem az egészségügyre, sem a gazdaság élénkítésére és a munkahelyek megőrzésére.

1. Orbán Viktor közölte, hogy a GDP 18-20 százalékát csoportosítják át annak érdekében, hogy a járvány egészségügyi, társadalmi és gazdasági kárait mérsékeljék, a költségvetés hiányát pedig az eddig tervezett egyről 2,7 százalékra emelik. (Forrás: Magyar Közlöny: 2020/66.)

A magyar GDP tavaly több, mint 42’660’000 millió forint volt, amelynek húsz százaléka 8’532’000 millió forint. A Magyar Közlönyben megjelent gazdaságvédelmi alap összesen 1’345’000 millió forintot tesz ki, vagyis a tavalyi GDP alig több, mint három százalékát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.