2020. április 7., kedd

CSAK MAGYARORSZÁGON NEM KAP A LAKOSSÁG SEGÉLYT A JÁRVÁNY MIATT - AMIBŐL MOST MEG KELLENE SEGÍTENI A LAKOSSÁGOT, AZ A SAJÁT PÉNZÜK - ORBÁN SAJNÁLJA A LAKOSSÁGTÓL AZ ÁLTALUK ELLOPHATÓ KÖZPÉNZT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.04.07.


Szinte minden nyugati demokratikus országban a lakosságot segélyezik a válság hatásainak csökkentése miatt, még az ultrakapitalista Amerikában is, ahol a legkevésébé sem fordulhat elő, hogy bármit kapjon valaki “semmiért”. De ez a válság túlélésének és a gazdaság életben tartásának minimális feltétele. Egyedül Orbán fasiszta állama sajnálja az adófizetők pénzét az adófizetőktől, mert még mindig csak saját strómanjai és oligarchái hízlalásásra, Orbán a saját családjának gazdagodására gondol. Magyarországon az emberek nagy többségének nincsenek tartalékai, ami egyes körzetekben éhezéssel fenyeget.

Magyarországon kulturális hagyomány is, hogy az emberek többsége feléli a jövedelmét, akkor is, ha jól keres, és nem képez jelentős tartalékokat. Ha kevés van, azt is felélik, ha sok, azt is “eltáncolják”, megy a wellness-hétvége biznisz, utazások, bulik. De a többségnek erre sincs pénze, a helyzet pedig az, hogy egy ilyen világjárvány esetén nincs mihez nyúlnia. Márpedig, ha az embereknek elfogy a pénzük, nem tudnak alapvető cikkeket és élelmiszert vásárolni, nem tudják a közüzemi díjakat és egyéb költségeket fizetni, az nem csupán a gazdaság egészére van rossz hatással, hanem egyeseket életveszélybe sodor.

Most láthatja mindenki, miből van pénzbőség az Orbán-rezsim kezében, miért tudnak százmilliárdokat ellopni, stadionokra költeni, afrikai országok korrupt hitelezésére, és közel-keleti templomok építésére fordítani: az uniós pénzzuhatag mellett azért, mert Orbán leépített minden “extra” kiadást, megvont mindent a lakosságtól. Kiéheztetett oktatásügy, egészségügy, önkormányzatok, szociális háló, éhbéren tartott közmunkás sereg, és ugyanezt a stratégiát folytatja a világjárvány idején is. Szórja a port az emberek szemébe a pimitív és süket propagandával, a hazugságaival, a műparaszt kocsmai dumájával, miközben nem adja oda az embereknek azt, ami járna nekik, hanem ellopja tőlük.

Még a legnagyobb baj közepén is képes lopni, Mészárosnak és Tiborcznak milliárdokat juttatni, történelemhamisító alapítványt tőkésíteni, a magánvagyonát gyarapító Belgrád-Budapest vasútvonal építését titkosítani. Az egyetlen lakosságot érintő intézkedése, a banki hitelek fizetési moratóriuma közgazdasági őrültség, a magyar gazdaságra és a lakosságra visszahulló átok lesz. Megállítja vele a gazdaság és a pénzügyi szféra normális működését, a pénz körforgását, miközben csak eltolja a fizetést és aztán még nagyobb terhet jelent az embereknek. Ennek oka is az, hogy a veszteség ne nála, hanem a bankoknál jelentkezzen, és ne az ellopható közpénzből kelljen áldozatot hozni, mert az kell az Orbán-családnak és a strómanjainak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.