2020. április 17., péntek

ENDLÖSUNG

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2020.04.17.


Nem meglepő, hogy már megint a legelesettebbek kontójára próbál politikai hasznot bezsebelni a Nemzet Megrontója, most éppen a krónikus betegeket használja fel erre a célra.
A kórházak kiürítésének ötlete abszurd, mellesleg undorító húzása a kormányzatnak, hiszen elesett, kiszolgáltatott emberekről van szó, akiket úgy adnak haza, hogy senkinek nincs fogalma arról,. hogy a szakszerű ellátás híján miként tudnak életben maradni.
A koronavírusról azt lehet tudni, hogy a legyengült immunrendszerű embereket támadja, és ki rendelkezik gyengébb immunrendszerrel az idős embereknél, akiket esetleg már hosszabb ideje a kórházak krónikus osztályain ápolnak?
A boltba nem engedik be az idős embereket, csak meghatározott idősávban, de a kórházból úgy teszik ki őket, mintha egyenesen szanatóriumba kerülnének, ahol megfelelő felszereléssel ellátott, jólképzett egészségügyi személyzet gondoskodna további sorsukról.
A valóság ezzel szemben az, hogy mehetnek a józsefvárosi, komfortnélküli szoba-konyhába (wc a folyosó végén...), ahol majd Jóska munkába indulás előtt kedvesen biztatja őket: aztán iparkodjunk életben maradni Papa, a frigóban talál maradék töklevest, idehúztam az ágy mellé.
De ez az élethelyzet elképzelhető akár Alsómocsoládon is, ahol a hidegebb napokra Juliska az intenzív mozgást tudja ajánlani Sári néninek, aki a kezét se képes már felemelni, viszont napjában kétszer ő is becsinál.
Ők azok, akiket korunk Mengeléje lovaglópálcájával hazafelé irányított, megspórolva még elpusztításuk költségeit is.
Nem ellenkeznek, hiszen az ő érdekérvényesítő-képességük valamennyiünk közül a leggyengébb.
Beletörődve sorsukba hallgatnak, és hallgatnak hozzátartozóik is, akiknek fogalmuk sincs, mit tehetnének egy ilyen helyzetben - sok közülük maga is súlyos megélhetési problémákkal küzd.
Hát nem egyszerűbb velük erősködni, mint kiüríteni Lőrinc barát, vagy Rasi egy-két szállodáját, esetleg megnyitni régebben bezárt kórházakat?
Hulljon a férgese, a nyugdíjrendszer úgyis az összeomlás határán áll, az egészségügy romokban, ha a kormányzatnak szerencséje van, az ilyen élhetetleneknek még a leszármazottait is megritkítja a vírus - fele munka-dupla siker, ugyebár...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.