2020. április 4., szombat

FŐTT BÉKA

KOLOZSVÁRI SZALONNA / VENDÉG
Szerző: GOITEN VERA
2020.04.04.


...A gazdaság hasít, a külföldi befektetők hazánkat választják a gyáraik telephelyéül, munkahelyteremtés, olyan kedvezőek itt a körülmények, egymillió munkahely, egy hét alatt rend lesz. A te többdiplomás gyereked is külföldre ment takarítani egy jobb élet reményében? Érthetetlen! A szomszédé is, a körzeti orvosé is, sőt a körzeti orvos is, hát miért nem veszik ezek tudomásul, hogy itthon kell helyt állni, miért nem hálásak, hogy az ország egyre jobban teljesít, igenis jobbanteljesít, langyos víz, megszoktuk.
Itt jó, itt megvédenek, itt gondoskodnak rólunk, itt nem bánthat se piréz, se migráncs, minket nem vehet meg a Sorosgyörgy és a Brüsszel, rajtunk nem uralkodhat senki, csak akit mimagyarok magunknak választunk. Mit számít, hogy a munkánkból nem élünk meg, hogy a gyerekünk hazafias testnevelést tanul a megye egyetlen még egyházi kézre nem adott középiskolájában tudományos tények helyett, akkor is jobbanteljesít, langyos víz, megszoktuk.
Itt olyat nem lehet, azt egészen biztosan nem lehet, a katonák csak a vírus miatt járkálnak az utcákon egyre nagyobb létszámban, az intézmények élére csak a vírus miatt kerültek rendvédelmi tisztek szakemberek helyett, a rendeleti kormányzást csak a vírus miatt kellett korlátlan ideig bevezetni, a tájékoztatás szabadságát csak a vírus miatt kellett korlátozni, a langyos víz qrvaforró lett hirtelen, úristen, ezt nem lehet kibírni. Most már hiába a vergődés, a kétségbeesett kuruttyolás. A békacomb Európa kulturáltabb csücskeiben is ínyencfalatnak számít, itt is lesz, akinek egy kis kaviárral, ezüstvillával ízleni fogunk…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.