2020. április 20., hétfő

INDUL-E VIZSGÁLAT NÉMETH SÁNDOR ELLEN AZ ATV LENYÚLÁSÁÉRT? - HA EZT VALAKI AZ EVANGÉLIKUS VAGY A REFORMÁTUS EGYHÁZBAN KÖVETI EL, AKKOR AZ EGYHÁZ VEZETŐSÉGE AZONNAL FELMENTI ÉS BÜNTETŐFELJELENTÉST TESZ

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.04.20.



Ebben az írásban összefoglaljuk azt a bűncselekmény gyanújára okot adó tranzakciót, amelynek révén Németh Sándor vezető lelkész megkárosította saját egyházát, és az egyház ATV-ben levő tulajdonának 60 százalékát átjátszotta saját nevére. Az összefoglaló alatt közöljük Bartus László “Fesz van – Kézikönyv kezdő szabadulóknak” című most megjelent könyvének azt a fejezetét, amelyben részletesen leírja az elsőre bonyolultnak tűnő, de kellő odafigyeléssel könnyen megérthető tranzakciót. A fejezet cégpapírokkal és jegyzőkönyvekkel mutatja be és bizonyítja, hogy pontosan mi történt.

A Fesz lesz című könyv alábbiakban olvasható fejezete bemutatja, hogy Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze egy liechtensteini offshore cég mögé bújva, a Hit Gyülekezete érdekeit képviselő lányával összejátszva megszerezte a Hit Gyülekezete ATV-ben levő vagyonának 60 százalékát. Németh Sándor tőkeemelésnek, majd üzletrész adásvételnek álcázta a műveletet, amelynek a lényege az, hogy meglopta saját gyülekezetét, és 270 millió forintért megszerezte a Hit Gyülekezete minimum 3 milliárdos vagyonának 60 százalékát. A 270 millió forint is – így vagy úgy – a Hit Gyülekezetéből származik.

Az ügylet lényege az, hogy a Hit Gyülekezete 100 százalékos tulajdonában levő ATV projekt legfőbb tulajdonosi cégébe belépett egy liechtensetini offshore cég, amely több lépcsőben emelte a tőkerészét, míg többségi tulajdonba nem került. Az offshore cég először 1 százalékos tulajdonos lett a Hadar Gold Kft.-ben, a Hit Gyülekezetét képviselő Új Spirit Kft. mellett, majd 270 millió forintos tőkeemeléssel a mindent birtokló cég 60 százalékos tulajdonosa lett. A liechtensetini cég belépésére és tulajdonszerzésére semmi szükség nem volt. Annak valódi célja akkor vált nyilvánvalóvá, amikor a liectensteini offshore cég 270 milliós tulajdonrészét átvette Németh Sándor magánszemély, és az egész projekt többségi tulajdonosa lett. A liechtensetini cég belépésének ez volt az egyetlen értelme és az igazi célja.

Németh Sándor ezzel kiforgatta a Hit Gyülekezetét a vagyonából, és a saját nevére íratta annak 60 százalékát, ami az egyház tulajdona volt. Mivel a Hit Gyülekezete teljes vagyona fölött kontroll nélkül Németh Sándor rendelkezik, ezért a 270 milliós üzletrész vásárlással a pénzt csak egyik zsebéből a másikba tette, mert az a pénz is csak a Hit Gyülekezetéből származhatott. Ezt vagy egyben vette ki és fordította erre a célra, vagy évek során vette ki a tizedből és az adományokból, mert Németh Sándornak a Hit Gyülekezetén kívül nincs más ismert legális bevételi forrása. Ez azt jelenti, hogy papíron megvásárolta a Hit Gyülekezete pénzével a Hit Gyülekezete vagyonrészét és azt a saját nevére íratta. Ez bűncselekmény gyanúját veti fel. A liechtensteini offshore cég nem egy kívülálló társaság volt, hanem Németh Sándor és/vagy családja érdekeltsége...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.