2020. április 13., hétfő

MAGYARORSZÁG MA NEM EGY, HANEM KÉT ORSZÁG

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2020.04.13.


Valószínűleg mi vagyunk a világ egyetlen olyan országa, amelynek regnáló kormánya bármilyen ügy mentén képes polgárait egymás ellen uszítani. Legújabban az idősotthonokban történt fertőzések és halálesetek osztják meg az embereket. A kormány minden igyekezetével és rendelkezésére álló eszközeivel próbálja az általa gyűlölt fővárosra hárítani a felelősséget. Utóbbi dokumentumokkal igyekszik érvelni és védekezni a vádak ellen. Magyarország ma nem egy, hanem két ország.

Nálunk a törésvonal nem a jobb- és a baloldali emberek között húzódik, hanem az ájtatos, múltba néző árvalányhajasok, a hátrafelé nyilazó, nyereg alatt puhított hősök, és a jelenben-jövőben gondolkodó emberek között. Mindkét Magyarországon vannak jobb- és baloldaliak, valamint olyanok is – egyáltalán nem kizárt, hogy ők vannak többen –, akik egyik oldalhoz sem sorolják magukat. Az egyik Magyarországon azok élnek, akik kedvelik a puha diktatúrát. Azt, amelyik megsimogatja a fejünket, ha jók vagyunk, és csak kicsi kokit ad, ha rosszak. E diktatúrát üzemeltető bácsiról úgy gondolják, hogy ő mindenkiről mindig tudja, hogy jó-e, vagy rossz, apánk helyett apánk, gondoskodik rólunk, gondolkodik helyettünk.

A másik Magyarország lakói szeretik maguk eldönteni, hogy ők mikor jó magyarok, családapák, polgárok, nincs szükségük arra, hogy más mondja meg helyettük, hogy nekik mi a jó...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.