2020. április 21., kedd

MEG KELL VÉDENI AZ EMBEREKET A NYOMORTÓL!

HÍRKLIKK
Szerző: KARDOS ERNŐ
2020.04.21.



Alig hirdette meg Orbán Viktor minden idők legnagyobb gazdaságvédelmi tervét, a kormány máris változtatni kényszerült az elképzelésein. Igaz, a program sem a gazdaság, sem pedig a politika szereplőinek nem nyerte el a tetszését. A magyarországi multinacionális vállalatok épp úgy elutasították, mint a kis-és középvállalkozások, hiszen magyar munkáltatók többsége továbbra is elbocsátásokra készül. Ugyanis a bejelentett bérpótlás a munkáltatók szerint, nem nyújt kellő segítséget a cégeknek a munkaerő megtartásához. A politikai ellenzék a munkanélküliség drámai felgyorsulásáról, a gazdaságvédelmi terv idő előtti bukásáról beszélt. Szokatlan módon, a kormány nem söpörte asztal alá a kritikát, hanem a bírálatok hatására, mára már változtatott az eredeti elképzelésein, s módosított a bértámogatáson, illetve bevezette a munkamegtartó hitelt. Bokros Lajos egykori pénzügyminisztert, a CEU professzorát arról kérdeztük, hogy mire lesz ez elég?

A hírek szerint a magyar kormány máris kiegészítette a gazdaságmentőnek nevezett csomagot, vagyis elég rövid életű, talán egy hetes sincs a védelmi terv. Mit szól hozzá?

– Nem lep meg, hogy már most változtatni kell a programon, hisz' az nem volt igazán átgondolt, pontos védelem. Egyáltalán nem azokat célozta meg, akiknek valójában segítségre, támogatásra van szükségük. Látni kell, hogy ez a válság elsősorban a jövedelem kiesése miatt okoz gondot, mert sokaknak átmenetileg megszűnt, vagy megszűnik a keresetük, a járvány miatt jó esetben fizetés nélküli szabadságra küldték őket, rosszabb esetben elveszett a munkahelyük...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.