2020. április 8., szerda

ORBÁN A MAGYAROKTÓL ELLOPOTT MASZKOKKAL ÉDESGETI MAGÁHOZ A BALKÁNI CSATLÓSÁLLAMOKAT A CÉL EGÉSZ EURÓPA FASIZÁLÁSA, A LIBERÁLIS DEMOKRATIKUS JOGÁLLAMISÁG FELSZÁMOLÁSA ÉS EGY ILLIBERÁLIS EURÓPAI BIRODALOM LÉTREHOZÁSA, AMELYET ORBÁN VEZET

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.04.07.


Orbán nemcsak a nyílt diktatúra bevezetésére, az ellenzéki önkormányzatok elleni bosszúra, de balkáni csatlósállamok magához édesgetésére is felhasználja a járványt, méghozzá Magyarország és a magyar nép kárára. Erre jó a rendkívüli felhatalmazás, hogy bármit megtehessen és meglophassa még az életveszély fenyegetése közepette is a magyar embereket. Hírt adtunk arról, hogy “Magyarország” Szerbiának kétszázezer védőmaszkot és tízezer védőruhát ajándékozott. De ez nem minden.

Az orbánista szerb bábkormány előbb kapott maszkokat, mint némely magyar háziorvos. De az biztos, hogy Magyarországon sincs elég mennyiség a védőfelszerelésből, ám Orbán a balkáni illiberális fasiszta hódításnak és terjeszkedésnek rendeli alá a magyar emberek érdekeit és életbiztonságát. Képes a magyarok orra elől idegeneknek adni a járvány elleni védőfelszerelést. Ellopja a magyaroktól az életüket mentő felszerelést, és személyes érdekei miatt másoknak adja. Eddig csak a közösből lopott a családjának és magának a primiítv strómanján keresztül, de most már vészhelyzetben életmentő felszereléseket lopott el. Ezért más időkben akasztás járt.

Nem ennyi történt csupán, mert Szijjártó Észak-Macedóniában járt, ahol “Magyarország” (értsd: ez mindig Orbán Viktort jelenti) százezer maszkot és ötezer védőruházatot ajándékozott Észak-Macedóniának. De Szijjártó bejelentette azt is, hogy ezen kívül Szlovéniának és Horvátországnak is hasonló segítséget nyújtanak. Mindez szép emberi gesztus lenne, ha Magyarországon már elég maszk és védőfelszerelés állna az egészségügyben dolgozók és a lakosság rendelkezésére. Különösen, ha az egész mögött nem az a szándék húzódna meg, hogy Orbán gyűjtse a balkáni csatlósállamokat az Európai Unió és Nyugat-Európa elleni puccsához. Orbán évek óta beavatkozik a balkáni államok belügyeibe, leplezetlenül rombolja a jogállamiságot, hamis propagandát terjeszt és illiberális fasisztákat segít hatalomba, akik ezért vezérüknek tekintik Orbánt.

Orbán a posztkommunista kelet-európai országok és a balkáni államok révén akarja megnövelni saját hatalmát és befolyását, s egy Varsótól Isztambulig tartó szövetséget létrehozni, amely ellenerőt képez a nyugat-európai demokratikus államokkal szemben, s azokban is felerősítheti a szélsőjobboldalt. A cél egész Európa fasizálása, a liberális demokratikus jogállamiság felszámolása és egy illiberális európai birodalom létrehozása, amelyet Orbán vezet. Orbán Viktor a tervei és a potenciális lehetőségei alapján Európa új Hitlere, aki világháborúval fenyegeti a világot. Ennek a törekvésének ugyanis lesznek, akik ellenállnak, és nem engedik, hogy Orbán kiterjessze a saját ideológiai uralmát rájuk. Orbán viszont megfelelő erő birtokában katonai támadástól sem riad majd vissza. Ebből világháború lesz, ha nem állítja meg időben az Unió, és úgy tűnik, hogy nem teszi...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.