2020. május 7., csütörtök

80-90 SZÁZALÉKKAL KEVESEBB A FUVAR, INKÁBB OTTHON MARADNAK A TAXISOK

24.HU
Szerző: MÁZSÁR TAMÁS
2020.05.07.


Budapesten munkanapokon a korábbi 7000 taxiból mostanra nagyjából 2000-2500 maradt. Rendezvények nélkül a nyár is nagyon nehéznek ígérkezik. A City Taxinál abban bíznak, hogy az emberek hamarosan visszatérnek a munkahelyükre, így legalább a céges fuvarok nem maradnak el.

"Minimális fellendülést tapasztaltunk az elmúlt napokban, de összességében nem reménykedhetünk abban, hogy rövid időn belül javulni fog a helyzetünk"

– mondta Tamás Miklós a 24.hu-nak. A City Taxi elnöke körülbelül 80 százalékos visszaesést tapasztal a budapesti fuvarok számában a cégnél. Sok jóra már csak azért sem számítanak, mert nemrég kiderült, elmarad a Sziget Fesztivál, és nézők előtt a Forma-1 mogyoródi futamát sem lehet megrendezni. A két legnagyobb hazai rendezvény elúszásával abban sem reménykedhetnek a taxisok, hogy a nyár végén valamit visszahoznak a kiesett bevételükből. A reptéri fuvarok is megszűntek, de ami még ennél is komolyabb probléma számukra, hogy sokan otthonról dolgoznak. A City Taxi ugyanis nagyon sok céggel áll szerződésben, így nekik már az is némi fellendülést hozna, ha minél többen visszatérnének a munkahelyükre.

"Nehezen bírják a kollégáim, a többség be sem fizette az utolsó havi fuvarozási díjat. A cég 900 fuvarozója közül 500-an jelenleg nem dolgoznak. Hétköznap még elvétve akad pár fuvar, de a hétvégéken sehova nem mennek az emberek"

– mondta Tamás Miklós, aki azért néhány pozitívumot is említett. Az egyik, hogy egyelőre egyetlen diszpécsert sem kellett elbocsátaniuk, illetve hogy az utasok betartják az előírt biztonsági szabályokat, maszkban szállnak be az autóba, és legtöbbször hátra ülnek. Kérdésünkre azt is elmondta, nem gondolkoznak abban, hogy a cégük akár meg is szűnhet: a City Taxinak 450 tulajdonosa van, és mindannyian abban bíznak, hogy a válság után talpra tudnak állni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.