2020. május 4., hétfő

91 KÓRHÁZBÓL 1 VOLT HAJLANDÓ ELÁRULNI, HÁNY MŰTÉTET HALASZTOTTAK EL A JÁRVÁNYHELYZET MIATT

MÉRCE
Szerző: DIÓSZEGI-HORVÁTH NÓRA
2020.05.04.


Ahogy a sajtó, úgy az ellenzéki pártok is óriási erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy bármilyen adatot kinyerjenek a kormányból a járványhelyzettel és az azzal összefüggő intézkedésekkel kapcsolatban. Nem sok sikerrel.

Legutóbb Hadházy Ákos mutatta be, milyen sablonválaszokkal bújnak ki a válaszadás alól az idősotthonok, amikor arra a kérdésre kereste a választ, hogy van-e koronavírus-pozitív gondozott az intézményekben.

Most Tóth Bertalan, az MSZP elnöke jelezte Facebook-posztjában: immár 2 hete várja az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Belügyminisztérium vagy a kórházak válaszát azokra a kérdéseire, amelyekből kiderülne, hogy pontosan hány beteg embert raktak ki a a kórházakból a veszélyhelyzeti intézkedések alapján.

Tóth szerint nem bonyolultak a kérdései – főként arra volt kíváncsi, hogy mennyi aktív ágy van az adott intézményben, hány beteget kellett hazaküldeni az ágykiürítés miatt, végeztek-e rajtuk vírustesztet, értesítették-e a beteg lakóhelye szerinti önkormányzatot...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.