2020. május 2., szombat

A BUDAPESTIEK TOVÁBBRA SEM MEHETNEK A VIDÉKI NYARALÓIKBA

INDEX
Szerző: EGYED ANNA
2020.05.02.


A védekezés első szakasza lezárult, a második szakaszban szigorú menetrend és szabályok szerint újraindítható az élet Magyarországon - mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a szombati Kormányinfó Pluszban.

A magyarázat szerint a legtöbb megbetegedés Budapesten és Pest megyében található, ezért a szigorú korlátozások ott fennmaradnak, a kevésbé fertőzött vidéken pedig eljött az ideje a szabályok lazításának.

Ebben a cikkben már részletesen beszámoltunk az új rendelkezésekről, de most itt van egy rövid emlékeztető a Kormányinfó Pluszba érkezett kérdések alapján.

Budapesten nem változik semmi

Továbbra is érvényben marad a kijárási korlátozás. A vendéglátó egységek teraszai és kerthelyiségei sem nyithatnak ki, a boltok nyitva tartása sem változik, az élelmiszerboltok és drogériák nyitva lehetnek, a többieknek 3-kor be kell zárnia. Ezen a hétvégén, anyák napja alkalmából a virágüzletek hosszabban lehetnek nyitva.

A budapestiek és Pest megyeiek továbbra sem hagyhatják el a lakóhelyüket

Fővárosiként és Pest megyei lakosként ezután sem utazhat el senki például a vidéki nyaralójába, de vidéki strandra, vendéglátóhelyekre, állatkertbe és kirándulóhelyekre sem, és alapos indokra van szükség a lakhely elhagyásához.

NEM FÉR BELE, HOGY ELUTAZZON VIDÉKRE ÉS OTT FOLYTASSON SZABADIDŐS SÉTÁT, ÉS KIVÁLTKÉPP NEM ALUDHAT OTT.

- hangsúlyozta a kormányszóvivő...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.