2020. május 15., péntek

HA MEGVONTAK A PARLAMENTTŐL MINDEN JOGKÖRT, MIÉRT VESZ RÉSZT AZ ELLENZÉK A PARLAMENTI SZÍNJÁTÉKBAN? - DIKTÁTOR MELLETT MIÉRT MŰKÖDTETNEK EGY PARLAMENTET IS, AMINEK SEMMILYEN SZEREPE NINCS? - MIÉRT NEM ENGEDIK LÁTSZANI A FASIZMUST?

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.05.14.


Az idők végezetéig szóló felhatalmazási törvény, amely a vírus után is megmarad, megvont minden jogkört a parlamenttől. Bevezette a rendeleti kormányzást, a nyílt diktatúrát, és Orbánt a tövények fölé emelte. Eddig is ez volt a tényleges helyzet, a parlament statáriális törvényhozásként működött, amelyben Orbán akaratát foglalták törvénybe. Most azonban megfosztották a parlamentet minden jogkörétől, Orbánnak nem kell ezt a színjátékot sem eljátszania. Törvényessé tették a törvények feletti állapotát. A parlament által hozott bármilyen törvény fölé helyezheti magát, a törvények felett áll. Ez diktatúra.

Ebben a helyzetben egy óvodás is feltenné a kérdést, hogy mi szükség van akkor a parlamentre? Ha az országot nem a parlament által hozott törvények irányítják, hanem Orbán rendeletei, ha a parlement által hozott törvények semmit nem számítanak, mert Orbán bármilyen törvényt felülírhat, akkor minek ülésezik üresjáratban a parlament? Az ellenzék miért tartja fenn ország és világ előtt azt a hamis látszatot, hogy Magyarország parlamentáris demokrácia? Van egy valóság, amelyben Orbán a törvény, és tőle függetlenül zakatol üresjáratban minden hatáskör, felelősség és befolyás nélkül egy színházi előadás parlament néven? Ahol az ellenzéki képviselők Oscar-díjas alakításokat mutatnak be, mintha valóban parlamentben lennének, szenvedélyes alakításokat mutatnak be, mintha ez valóságos lenne. Majd függöny.

Ha a parlament nem hozhat olyan törvényeket, amelyek a kormányra nézve kötelezők, minek a parlament? Diktátor mellett miért működtetnek egy parlamentet is, aminek semmilyen szerepe nincs? Már az is botrány volt, amikor kizárólag a PÉNZ miatt a kollaboráns álellenzék eljátszotta a parlamentarizmust, miközben ez akkor is egy színjáték volt, amikor Orbán formálisan még nem helyezte a törvények fölé magát. Hazugság volt az is, hogy ez egy parlament. Hamis és hazug legitimáció egy diktátornak, kizárólag a PÉNZ miatt, amivel megakadályozták, hogy Magyarország, Európa és a világ annak lássa Orbán fasiszta diktatúráját, ami. De arra, hogy már ennek a színjátéknak is lebontották a díszleteit, és már csak üresben pörögnek a PÉNZ miatt, nincsenek szavak.

Ha azt mondják némelyek, hogy ilyen jellemtelen, áruló, gazember vezetője még nem volt az országnak, akkor azt is tegyék hozzá, hogy ilyen jellemtelen, árulókból és gazemberekből álló ellenzéke sem volt még egyetlen politikai hatalomnak, amely képes a PÉNZ miatt egy olyan parlamenti színjátékot előadni, amikor parlament már nincs. Nem mondják meg a szavazóknak, hogy nem számít, kire szavaztak, nem számítanak a választások, mert a megválasztott képviselők alatt megszüntették a parlamentet. A diktátor rendeletekkel kormányoz, méghozzá a törvények fölött álló státuszban. Önmaga törvénye Orbán Viktor...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.