2020. május 21., csütörtök

MOST IS AZ ÁLLAM ADJA A LEGTÖBBET A PÉNZÜNKRE - A SZUPERÁLLAMPAPÍR MELLETT A KÉSZPÉNZ ÉS A LÁTRA SZÓLÓ BETÉT A NYERŐ

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2020.05.21.


Hiába reménykedtek a megtakarítók a betéti kamatok emelkedésében, a koronavírus-járvány okozta válság újabb pénzpumpára ösztönözte a Magyar Nemzeti Bankot. A bankok fürdenek a likviditásban, eszük ágában sincs többet adni a megtakarításokra. Továbbra is csak az állampapír kamata emelkedik ki a mezőnyből, vonzerejéből azonban az infláció és a gazdasági sokk miatt sokat veszített.

Továbbra is a lakossági állampapírok fizetik a legtöbbet a megtakarításainkra; a Magyar Állampapír Plusz 5 évre átlagosan 4,95 százalékos kamatának nincs versenytársa, de az első 6 hónapra fizetett 3,5 százaléknak sincs. A bankbetétek kamatai változatlanul a plusz nulla kategóriában vannak, és még csak meg sem moccantak az elmúlt években.

Koronavírus nélkül idén talán lassacskán elindultak volna felfelé a betéti kamatok is, de a járvány gazdasági hatásainak ellensúlyozására az MNB ismét hatalmas mennyiségű pénz önt NHP Hajrá hitel formájában a piacra. A bankoknak tehát egyáltalán nincs szükségük a hitelezéshez a lakossági megtakarításokra...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.