2020. május 21., csütörtök

NYUGDÍJAZÁSÁT KÉRTE A PESTI ÚTI IDŐSOTTHON IGAZGATÓJA

HVG ONLINE
Szerző: T.R.
2020.05.21.


Az otthonban rendkívül súlyos helyzet alakult ki, a koronavírus miatt több mint 40 lakó elhunyt, több mint háromszázan megbetegedtek.

Május 31-ével kéri nyugdíjazását a Pesti úti Idősek Otthonának igazgatója, Skultéti József – tudta meg a hvg.hu. Értesülésünket a Fővárosi Önkormányzat is megerősítette.

A Fővárosi Közgyűlés tudomásul veszi az intézményvezető döntését. Úgy tudjuk, Skultétit felőrölték és megviselték az elmúlt napok támadásai, ezért döntött így.

Utóda ideiglenesen Merucza Erika gazdasági igazgató lesz, később pályázatot írnak ki a helyére.

"Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy, hogy közben a kiváltó okok ismeretlenek maradtak. Túl sok kiváló szakember hagyta el a pályát és sok-sok év szolgálat után Otthonunkat azért, mert tovább nem voltak hajlandóak újra és újra átélni a folyamatos (…) megaláztatásokat. Túl sok nekem látni ennek a nagyszerű intézménynek (…) hatóságilag szentesített hírhedtté tételét" – írta Skulkéti a Gy. Németh Erzsébetnek címzett, személyes hangvételű levelében.

A távozó igazgató 49 évet dolgozott a közszolgálatban, ebből 30 évet a szociális ellátásban, 25 évet a főváros szolgálatában töltött. A főváros vezetése köszönetét és elismerését fejezi ki az igazgatónak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.