2020. május 9., szombat

ORBÁN TOVÁBBRA IS BÜNTETI, EZÉRT KARANTÉNBA ZÁRTA BUDAPESTET

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.05.09.


A magyar álkeresztény jobboldal régi toposza a “bűnös” Budapest, amely hol burkoltan, hol nyíltabban a budapesti zsidók miatt nem követi a rendes “keresztény magyar” emberek nacionalizmusát és jobboldali szimpátiáját. Ezért Budapestet rendre bünteti és szankcionálja az aktuális magyar álkeresztény szélsőjobboldal. Most sincs ez másképp. Miután az önkormányzati választáson az iskolázottabb és tájékozottabb Budapest elutasította Orbán fasiszta rendszerét, Orbán szisztematikusan bünteti Budapestet, a liberális és nem fasiszta városvezetést és a város lakóit is.

Kiváló alkalom erre a vírusjárvány is, amelynek leple alatt Orbán most megtesz mindent, amihez évekre lett volna szükség. Bevezette a rendeleti kormányzást, a nyílt diktatúrát, és ez a rendelkezés már soha nem múlik el, mert Orbán a fenyegetettség látszatát járvány nélkül is fenntartja majd. Az ellenzéki pártokat és önormányzatokat pénzelvonással és a parkolásból származó bevételek eltörlésével is büntette, azzal sem törődve, hogy ezzel a vírusfertőzés esélyét növeli. Most pedig Budapest és Pest megye lakóit bünteti azzal, hogy nem hagyhatják el a fővárost és a megye határait.

Ez nyilvánvalóan kollektív büntetés, amit a járványügyi adatok nem indokolnak. De kvázi “börtönbe” még New York lakóit sem zárták, pedig ott a fertőzés és az elhalálozások száma iszonyatosan méreteket öltött. Trump is büntetni akarta ezel New Yorkot, amely szívből utálja őt, de az állam kormányzója ezt nem engedte. Magyarországon az önkormányzatoknak nincsenek valódi hatáskörei, Karácsony Gergely főpolgármester vagy az önkormányzati testület például nem rendelkezhet a fővárosiak életével kapcsolatos döntésekben. Ez nem normális, miután a kormányok gyakran kerülnek ellentétbe a helyi vezetéssel.

Budapesten nem rosszabb a vírushelyzet, mint vidéken, mert a megbetegedések az idősotthonokban és a fertőző kórházakban koncentrálódnak, nem az utcákon és az otthonokban. A budapestiek egymást is fertőzhetnék milliós méretekben, ha igaz lenne Orbán hamis állítása. De egymást nyugodtan fertőzhetik az ellene szavazók. Mindez rámutat az egész intézkedés szakmaiatlanságára is, mert nem városok és megyék határait kell lezárni, hanem a konkrét fertőzési gócokat lokalizálni. Ehhez azonban tesztelni kellene, a kontaktokat felkutatni és a karantént az esetükben elrendelni. Ilyen azonban nem történik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.