2020. május 25., hétfő

SERÉNYEN EMELIK DÍJAIKAT A BANKOK - AKAD, AHOL A VESZÉLYHELYZET UTÁN AUTOMATIKUS A DRÁGÍTÁS

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2020.05.25.



Több pénzintézet is önként döntött úgy, hogy a mostani válságos időszakban nem vizsgálja, beérkezik-e ügyfele számlájára az elvárt jövedelem. A járvány tombolása sem tartotta vissza azonban a bankokat attól, hogy tovább drágítsák a bankszámlákat.

Több banknál (sajnos azonban nem mindegyiknél!) legalább a havi számladíja nem emelkedik azoknak, akik részben vagy egészben a járvány miatt elvesztették munkájukat.(A banki gyakorlatról és az ezzel kapcsolatos különböző megoldásokról itt írtunk.) A díjemeléseket viszont nem halasztották el a pénzintézetek. Bár sajátos gyakorlat ezen a téren is akad.

Az Unicredit május 1-jétől számla- és kártyadíjait is emelte. Számos számlacsomagnál (Aktív, Bónusz, Ikon, Superior Gold, Tripla, Én, Otthon, Haszonkoktél, PMB Asszisztencia, PMB Bázis, PMB Plusz, KPMB Ikon Extra, Partner Aktív TOP, Partner Bónusz, Partner Trendy, Partner Aktív, Partner Aktív Plusz, Partner Aktív Pro, Partner Ikon, Partner Ikon Plusz, Partner Ikon Pro) azonban a bank a havi drágítást akciósan nem érvényesíti. Jelzik viszont, hogy a veszélyhelyzet megszűnését követő hónaptól a havi zárlati díj automatikusan, további értesítés nélkül az új feltételek szerinti szintre emelkedik.

Akadnak azért, akiket nem igazán veszélyeztet a díjak megugrása. Az Unicredit Ikon csomagja akció keretében akár díjmentes is lehet, ha az ügyfél 30 millió forint megtakarítást tart a banknál. Kedvezményre (a havi díj felezésére) már az ötmillió forintos megtakarítás is jogosít. Nem árt annak tudatában lenni, hogy az Unicreditnél mindenképpen terhelik az érvényes számladíjat, a kedvezményeket utólag írják jóvá (a pénzintézet nem egyedüliként folytatja ezt a gyakorlatot)...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.