2020. június 16., kedd

TÖBBNAPOS MEGAÜNNEPSÉGGEL KÉSZÜL A KORMÁNY AUGUSZTUS 20-RA, NAPOKRA LEFOGLALJÁK A VÁROS KÖZTEREIT

444.HU
Szerző: RÉNYI PÁL DÁNIEL
2020.06.15.


Nem tartott sokáig, alig néhány óra elteltével visszaszólt a kormány Karácsony Gergelynek, aki hétfő délelőtt arról posztolt: kicsit talán túlzás (tűzijáték nélkül) 6,5 milliárd forintot szánni az augusztus 20-i ünnepségre, és emiatt napokra lefoglalni és megbénítani a fél várost, többek közt a Lánchidat is, amelynek állapotát a szakértői vélemények szerit roncsolják az ilyen események.

A dologban az az érdekes, hogy a gigaösszeget hétfő reggel fedezte fel a 24.hu, a kormány azt nem akarta nagy dobra verni, csak azután kommunikálnak róla, hogy a főpolgármesternek is szemet szúrt a dolog.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ hétfőn azt írta, hogy „a belföldi turizmus élénkítésére a kormány többnapos Szent István-napi ünnepségsorozattal készül”, ezért kerül többe az ünnep, mint amennyit a kormány a Lánchíd felújítására szánna. Megírták azt is, mi kerül konkrétan 6,5 milliárdba:

„gasztrofesztivál, szabadtéri koncertek, Szent István-napi felvonulás, vízparti koncertek, családi programok.”

A cél az, hogy „megünnepeljük Magyarország születésnapját, miközben az ágazatban dolgozók segítséget is kapnak, hiszen a koronavírus-járvány a turizmusban dolgozókat sújtotta a leginkább.” ...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.