2020. július 10., péntek

A KORMÁNY UTÁN EGY ELLENZÉKI POLGÁRMESTER HOZTA A LEGTÖBB VESZÉLYHELYZETI HATÁROZATOT

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ÁTLÁTSZÓ
2020.07.10.


A veszélyhelyzet utolsó napján Érd polgármestere 46 határozatot hozott olyan ügyekben, amelyekről pár nappal később a képviselő-testület is dönthetett volna. A kormányhivatal vizsgálatot indított. Csőzik László azzal védekezik, hogy saját jóslata szerint olyan ügyekben alkotott határozatokat, amelyeket a közgyűlés egyébként konszenzussal elfogadott volna. Ugyanakkor nyilvánvalónak látszik, hogy a képviselő-testület megkerülésével Érden csorbultak az átláthatósághoz fűződő jogok.

Június 22. óta hallgatott Érd városvezetése az önkormányzat ellen indított törvényességi felügyeleti eljárásról, amelyet a polgármester különleges jogrend alatt meghozott 13 rendeletének és 106 határozatainak megkérdőjelezett törvényessége miatt indított a Pest megyei kormányhivatal.

Miközben köztudomású volt, hogy a koronavírus-fertőzések miatt elrendelt veszélyhelyzetet mikor törli el a kormány, az érdi összellenzéki szövetség polgármestere, Csőzik László június 17-én, a veszélyhelyzet utolsó óráiban egymaga negyvenhat határozatot alkotott – az esetek többségében olyan ügyekben, amelyekről pár nappal később a képviselő-testület is dönthetett volna...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.