2020. július 1., szerda

A MEGÖREGEDETT ORBÁN VIKTOR A VESZTÉBE ROHAN

HÍRKLIKK
Szerző: KARDOS ERNŐ
2020.07.01.


„Orbán Viktor is megöregedett, fogytán az energiája”– nyilatkozta nemrég Stumpf István, volt alkotmánybíró. És valóban: a kormányfő egyre kevesebb szellemi energiát fordít a parlamentben elhangzó kérdések megválaszolására. A kormányfő ma már azt sem érzékeli, hogy a Lánchíd felújítására egyáltalán nem sok a tízmilliárd, miközben stadionokra, tűzijátékra, vagy épp Kósa Lajos városára, Debrecenre költött százmilliárdok már saját vesztét okozzák.

Először csak furcsa volt, ahogy Tarlós István elkezdett turkálni a főváros zsebében, kotorászva a főváros félretett milliárdjai után. Azért tűnt ez ízléstelennek, mert Tarlós azt ígérte, hogy végleg kiszáll a politikából, pártpolitikus meg tulajdonképpen sosem volt. Most viszont beszállt az arénába. Ráadásul a Fidesz pártragadozójaként vetette rá magát Karácsony Gergelyre, s rajta keresztül a fővárosiakra. Az orvtámadás egyértelmű célja az, hogy utódját belehajszolja: költse a főváros megtakarított milliárdjait a Lánchíd felújítására.

Vagyis Karácsony tegye azt, amit egyébként a maga idejében Tarlós sem tett. Inkább ült a tartalék 160 plusz 40 milliárdon, hagyta a Lánchidat, a nemzet jelképét évekig rozsdásodni, pusztulni. Máig nem közölte, hogy miért mulasztotta el felújítási kötelezettségét. Orbán kegyenceként, azonban immár megvilágosodott, és ma már ő is felújítaná a Lánchidat. Beszállt a politikai karaktergyilkosok sorába. Nyilván valahogy meg kell szolgálnia a szép tanácsadói fizetést – ezért akár még az utált pártpolitikusi szerepet is elvállalva. Pedig már sokat vesztett harci kedvéből, néhány napja úgy botorkált be az ATV stúdiójába, mint a már lelassult Brezsnyev a vérátömlesztés előtt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.