2020. július 7., kedd

A TŰZIJÁTÉKRA TÖBBET KÖLT MAJD A KORMÁNY, MINT AMENNYIT A VÁLSÁGRA HIVATKOZVA ELVETT A PÁRTOKTÓL

444.HU
Szerző: haszanz
2020.07.07.



Nem azért felezte le a pártok költségvetését a kormány, mert égetően szüksége lett volna a pénzre. A szombathelyi fociakadémiára például duplaannyit adtak, mint amit a pártokból beszedtek...

...A gazdasági helyett nyilvánvalóan politikai lépést a félpénzen maradt pártok is csak visszafogottan kritizálták első reakcióikban, hiszen támogatásuk megnyirbálása aligha háborítja fel a közvélemény jó részét. És miközben papíron a Fidesz jár a legrosszabbul, Kocsis Máté, a párt frakcióvezetője kiállt a döntés mellett. 

A pártoknak jutó éves támogatások így néznek ki, ennek a felét vonta el a kormány:

Fidesz 968 millió forint
Jobbik 510 millió forint
MSZP 305,5 millió forint
LMP 218 millió forint
DK 207 millió forint
KDNP 180 millió forint
Párbeszéd 91 millió forint
Momentum 44,3 millió forint
Magyar Kétfarkú Kutyapárt 24,6 millió forint

A Fidesznél aligha tartottak válságtanácskozást, hogy akkor miből oldják meg üzeneteik eljuttatását a választóikhoz, arra bőven alkalmasak a kormány több tízmilliárd forint közpénzből - a járvány idején is - futtatott hirdetései, a nemzeti konzultáció és a szintén közpénzből megtámogatott kormánypárti médiabirodalom.

Kérdésünkre, hogy hogyan érinti az elvonás a pártot, azt a választ kaptuk, hogy „jól látható, hogy a járvány milyen durva gazdasági következményekkel jár, munkahelyek ezrei kerültek veszélybe. A kormány célja, hogy megóvja a magyar emberek egészségét és a munkahelyeket, a terhekből viszont mindenkinek ki kell vennie a részét, a pártoknak is. A Fidesz idén összesen 967,8 millió forint állami támogatást kap, időarányosan a felét vonják el a koronavírus-járvány negatív hatásainak csökkentése érdekében.”

A KNDP-t is kérdeztük, tőlük sajnos nem kaptunk választ. Feltételezhető, hogy hasonló a véleményük, mint a Fideszé...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.