2020. július 1., szerda

ALVÁS A LÉPCSŐHÁZBAN ÉS HETVENSZERES TÚLJELENTKEZÉS – MI LETT AZOKKAL, AKIK A JÁRVÁNY MIATT VESZÍTETTÉK EL A MUNKÁJUKAT?

G7.HU
Szerző: FABÓK BÁLINT
2020.07.01.



„Kurva kemény volt” – tömören így foglalta össze elmúlt három hónapját Mariann, aki a koronavírus-járvány miatt vesztette el az állását márciusban. Az 56 éves nő és férje egy Borsod megyei faluból költözött két éve Budapestre egy jobb élet reményében. Mariann egy takarítócégnél talált munkát, csoportvezetőként 17 ember tartozott alá, és a budapesti fizetésükből támogatták a faluban maradt két gyereküket és unokáikat.

Munkája elvesztése és a járvány azonban életük legnehezebb kihívása elé állította a házaspárt – ezt Mariann még április legelején mondta nekem, amikor először beszéltünk. Akkor Mariann sorsát kilenc másik ember mellett két cikkben mutattam be (a másik itt olvasható). Az kötötte össze őket, hogy a járvány miatt mindnyájan elvesztették az állásukat.

Közülük többen feketén dolgoztak, szinte egyiküknek sem volt számottevő megtakarítása, és jobbára a kétségbeesés jellemezte őket, többen is elsírták magukat a telefonban.

Három hónap elteltével ismét megkerestem őket. Sorsuk eléggé eltérően alakult, néhányan ismét dolgoznak, van, aki hosszú idő óta nem volt ennyire felszabadult, és olyan is, aki még mélyebbre került. Az eltérő kilátások ellenére további közös pont, hogy Mariannhoz hasonlóan mindnyájan megszenvedték az elmúlt három hónapot. Életük alakulását ismét két cikkben mutatom be, az első részben Mariann mellett még négy emberét...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.