2020. július 25., szombat

LANTOS GABRIELLA: AZ DÖNT, HOGY A DIKTÁTOR TUDJA-E ETETNI A NÉPET

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2020.07.25.


„Tökmindegy, hogy diktatúrának vagy illiberalizmusnak nevezzük, vagy autokráciának, vagy bárminek. A lényeg az, hogy nincs demokrácia. És ahol nincs demokrácia, ott az emberek jól szeretnének lakni, minden nap jobban, mint tegnap. Amíg ezt megkapják, addig ezeket az állapotokat fenn lehet tartani. Erről szólt a Kádár-rendszer is. Azt is lehetett mindenfélének nevezni, gulyáskommunizmusnak is hívták, de azonnal összeomlott, amikor már nem tudta folyamatosan növelni a fogyasztást” – ezt nyilatkozta többek között Lantos Gabriella, egészségügyi menedzser a Hírklikknek. Azt is elmondta, hogy a magyar egészségügy úgy működik, mint a hideg vízbe tett béka, amelyet lassan forralnak fel. De lázadás nem lesz; valahogy mindig túlélik a válságot, legfeljebb a betegek halnak meg.

– Azt nyilatkozta március 13-a, péntekről, amikor is az iskolák bezárásáról kétféleképpen nyilatkozott Orbán Viktor, hogy az biztosan nem az ő szerencse napja. Ma is így gondolja?


– Persze, abszolút, igen. Elég egyértelmű, hogy hátat kellett fordítania annak a koncepciónak, amit ő elgondolt, szembe kellett helyezkednie azzal a korábbi elképzelésével, hogy a koronavírus nem lesz jelentős hatású az ő kormányzati tevékenységére. A kommunikációjára pedig végképp nem. Emlékezzen vissza: ettől a naptól teljes egészében át kellett strukturálnia a mondandóját, a policyját, a hatalma finanszírozását. Mindent, amit Orbán elgondolt a következő két évre, 2022-ig. Például azt, hogy a cigányokkal vagy a fegyencekkel kapcsolatos topikok hogyan lesznek a fő ellenségképzők. Nos, ezeket mind el kellett felejtenie, meg azt is, hogy a növekedés és a reálbér-növekedés változatlanul lendületesen halad fölfelé. Át kellett kalibrálnia az egész kormányzását...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.