2020. július 16., csütörtök

"MAGYARORSZÁGON A PESSZIMIZMUS AZ ALAPÁLLÁS"

HATÁRÁTKELŐ
Szerző: Határátkelő / Laz
2020.07.16.


Nem is olyan régen merült fel a kérdés a blogon, hogy vajon hazaköltöznétek-e és ha igen, akkor miért, ha pedig nem, akkor miért nem. Laz Ausztráliából írta meglehetősen rövid, de sommás véleményét.

„Magyarországon az emberek jó része el sem tudja képzelni, milyen egy progresszív gondolkodású, minden tekintetben szabad, és szabadelvű országban élni.

Szemellenzős, soviniszta módon nézik az országot, mert nem ismernek más alternatívát.

Általánosságban nem utaznak (az adriai, kanári-szigeteki nyaralás, ausztriai bevásárlási túra nem számít), a világ híreiről vagy fogalmuk sincs, vagy a jól-rosszul fordított magyar hírekből kapnak sok esetben eltorzított képet.

Legyen az a romákkal kapcsolatos kérdés, bevándorlási ügy, homoszexualitással kapcsolatos vélemény, vagy bármi hasonló humanitási ügy, a közvélemény hangja reakciós, tudatlan és sok esetben rasszista, egy jó adag alaptalan felsőbbrendűségi érzéssel párosulva.

Ami a politikát illeti, minden országnak olyan kormánya van, amilyet megérdemel, ahogy annak idején megmondta Széchenyi, de inkább csak a kifogásokban hiszünk.

A pesszimizmus az alapállás, a Facebookon véleményt nyilívánítók döntő többsége vagy szid valamit, vagy mások szellemi termékeit osztogatja a sajátja helyett.

Minden esetben persze tisztelet a kivételnek és a felvilágosult rétegnek.

Igaz, hogy már többet éltem idekint (Ausztrália) mint otthon, de a hazatérés gondolata meg sem fordult a fejemben. A fiaim csak hírekből ismerik a helyzetet otthon, de „naponta” köszönik, hogy kihoztuk őket.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.