2020. július 11., szombat

“MINDENNAPOS ŐRLŐDÉS VOLT, HOGY TUDOD, HOGY FOGY A PÉNZ, ÉS BAROMIRA NEM TUDOD, MIKOR LESZ ENNEK VÉGE”

G7.HU
Szerző: FABÓK BÁLINT
2020.07.08.


“Depressziósnak és maximálisan haszontalannak éreztem magam” – így írta le a karanténban töltött hónapjait Kata, aki tíz éve dolgozik fodrászként és műkörmösként. A koronavírus miatt azonban szalon és munka nélkül maradt, anyagilag szorult helyzetbe került, a bezártság megőrjítette, szociális kapcsolatai pedig szinte megszűntek.

Amikor április legelején tíz olyan ember sorsát mutattam be, akik elvesztették a munkájuk miatt, talán Kata élte meg legnehezebben a helyzetét. Amikor azonban három hónappal később ismét megkerestem valamennyiüket, a beszámolók alapján talán Kata élete vette a legnagyobb fordulatot. Ezzel együtt hiába volt eléggé eltérő az elmúlt három hónap kimenete mindnyájuknál, a munkájuk elvesztése mellett az is összeköti őket, hogy életük egyik rendkívül kemény időszaka áll mögöttük.

Az előző cikkből kiderült, hogy egy sikeres állásinterjút követően hogyan kötött ki a kórházban egy egykori konyhai kisegítő, miért menekült külföldre egy korábbi felszolgáló, miért nem talált még mindig állást egy ruhaipari dolgozó, valamint hogyan sikerült elhelyezkednie egy-egy szakácsnak és takarítónak. Ebben a cikkben pedig Kata mellett további négy ember elmúlt hónapjait foglalom össze...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.