2020. augusztus 21., péntek

A KATOLIKUS EGYHÁZ LEGFELSŐBB VEZETÉSÉBEN NÉHÁNYAN A NER KOTTÁJÁBÓL JÁTSZANAK

HÍRKLIKK
Szerző: KARDOS ERNŐ
2020.08.21.

„Amit írtam, az igaz! A katolikus egyház vezetése erőszakkal hallgattatta el az Index mellett, pontosabban a sajtószabadságért kiálló Hodász atyát” – nyilatkozta portálunknak a KDNP-ből kiugrott politikus. Lukácsi Katalin szerint, felháborító, hogy a miniszterelnökségtől is érkezik politikai nyomásgyakorlás. A mai hatalom ugyanis mindent uralni akar, az egyházat saját bázisának tekinti, ezért szoros ölelésben tartja. De tudni kell, hogy az állam és az egyház házassága nem szabadon született meg, vagyis az egyház kényszerházasságban szenved a hatalom mellett. Lukácsi szerint, a mai kormánypolitika minden, csak nem keresztényi.

Ha nem hozza nyilvánosságra egy szelfiben, hogy Hodász András részt vett az Index bezúzása elleni tüntetésen, akkor őt talán nem tiltják le. Nincs lelkiismeret furdalása?

– A legborzasztóbb, hogy nem azért háborodtak fel sokan, mert szóvá tettem Hodász atya politikai nyomásra történt elhallgattatását. Nyilván ezt nehéz is bizonyítani, de aki nyitott szemmel és füllel jár a mai közéletben, az el tudja dönteni, hogy valóban született-e politikai nyomás, vagy Hodász András passzióból szüntette meg a Papifrankó adását...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.