2020. augusztus 7., péntek

A MÉDIAKANNIBALIZMUS MÁR AZ AJTÓNKON KOPOGTAT

HÍRKLIKK
Szerző: HARKAI PÉTER
2020.08.07.


Az Index eltávolított főszerkesztőjére váratlanul „rárúgták az ajtót” a hasonló területen dolgozó kvázi kollégái egy szaftos anyag reményében. A Magyar Újságírók Országos Szövetségének elnökét kérdeztük – mennyiben jellemző ez a perverz gátlástalanság a szakmára, és hogy meddig lehet még lemenni kutyába.

– Dull Szabolcs, az Index kirúgott főszerkesztője pár napja a hvg360 Terasz vendégeként számolt be arról a bizarr esetről, hogy „a propagandamédia becsöngetett a lakására”. Mint mondta, a csöngetésre kinyitotta az ajtót. A küszöbén a Pesti TV (via PestiSrácok) élesben rászegeződött kamerája és stábja állt. Az újonnan indult média a Dull kirúgásában érdekelt Vaszily Miklós résztulajdonában van. Ő értékesítette az Index reklámfelületeit is. Ön szerint meddig lehet még feszíteni a gátlástalanság húrját? Míg ki nem veri valakinek a szemét?


– A helyzet összetett. Mivel a magyar jogszabályozás az újságírókat is közszereplőnek tekinti, de a közszereplői státusz és annak határainak meghatározása nincs pontosan definiálva, a közszereplő köteles tűrni és elviselni a sajtó érdeklődését. A jelek szerint, egy újságíró sokkal inkább közszereplő, mint például egy miniszterelnök, akinek a házánál erős tiltások szigorítják már évek óta a köz érdeklődését. Valamint az újságírók megjelenését...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.