2020. augusztus 31., hétfő

EZ AZ A SZINT, AHOL ELFOGYNAK A SZAVAK!

FACEBOOK
JÁVOR BENEDEK FACEBOOK BEJEGYZÉSE
2020.08.31.


Ez az a szint, ahol elfogynak a szavak. Ez már rég nem politika: az Igazgyöngy Alapítvány, a Dr. Ámbédkar iskola, Iványi Gáborék ellehetetlenítése egész egyszerű embertelenség, gonoszság. Olyan gyerekek sorsába tenyerelnek bele, akik aztán tényleg nem sok esélyt kaptak az élettől. Ami kicsi fény mégis látszott az alagútjukban, azt ezek az intézmények gyújtották meg számukra. Ők biztosítottak, egyébként eddig is sokszor méltatlan feltételek mellett, emberfeletti munkával valamiféle reményt számukra, hogy mégse vesse teljesen az árok szélére őket a társadalom.

Amúgy meghálálták a működés lehetőségét. Tehetséges gyerekek sokaságát indították el egy emberibb élet felé vezető úton, nyújtottak segítséget gyerekeknek, családoknak, gyakran a teljes reménytelenség közepette. Adtak a kezükbe megélhetést, a boldogulás lehetőségét.
Nem is az álmok megvalósulását segítették számukra: gyakran olyan gyerekeknek fogták meg a kezét, akiknek már álmaik sem voltak, az álmok lehetőségétől is megfosztották őket.
Ezekbe az intézményekbe, ezekbe az gyerekekbe lépett most bele egy lábszagú, mocskos bakanccsal a hatalom.
Ja tudom, koronavírusos idők vannak, szűkös a költségvetés. Valóban. Amit Ritók Nóráéktól most elvonnak, abból Szíjjártó Péter másfél napig bérelheti a Lady Mrd-ot.
Csupán 5882 ilyen elvonás, és kijön Semjén vadászati kiállítása. Egyetlen csorba tülök többe kerül nekünk ott, mint az Igazgyöngy Alapítvány teljes költségvetése.
Szóval tévedtem, ez mégiscsak politika. Pont ez az üzene

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.