2020. augusztus 29., szombat

HONT ANDRÁS A FÜLKÉBEN: "SEMMI KÖZE A FIDESZ LEGYŐZÉSÉNEK AHHOZ, HOGY AZ ELLENZÉK MIT CSINÁL"

HVG ONLINE / ITTHON
Szerző: WINDISCH JUDIT
2020.08.29.


Mit kellene csinálnia az ellenzéknek, miben volt igaza Orbán Viktornak – erről szól a hvg.hu e heti közéleti podcastja, a Fülke, melynek vendége Hont András. A beszélgetést péntek kora délután, a határzár részleteinek bejelentése előtt rögzítettük.

Bár a közvélemény-kutatási adatok szerint egy közös ellenzéki listával megközelíthető a Fidesz, nagy kérdés, hogy legyőzhető-e. Hont András, a HVG publicisztikai rovatának vezetője szkeptikus, azt mondja, a Fidesz legyőzéséhez semmi köze annak, amit az ellenzék csinál (amely nemrég megállapodott abban, minden egyéni választókerületben közös jelöltet indít a 2022-es választáson. A listáról azonban még nincs megállapodás, ahogy a miniszterelnök-jelöltről sem. A HVG e heti számából kiderült, Gyurcsány Ferenc DK elnök nem tartja kizártnak, hogy Dobrev Klárát indítják a miniszterelnök-jelölti előválasztáson).

"A Fidesz vagy megbukik egy választás előtt, és a választás már csak romeltakarítás lesz, vagy ebben a rendszerben, amit saját képére fabrikált, amit ő üzemeltet, amit ő felügyel, újra és újra nyerni fog"

– mondja Hont. Az ellenzéknek a minszki mintát kellene követnie, és nulladik lépésként mindenkinek beismernie, hogy alkalmatlanok. A Fülkében Hont arról is beszél, miben van szerinte igaza Orbánnak, kik voltak a tavaszi járvány nagy hősei, és hogy szerinte történelmi bűn lett volna, ha nem engedik érettségizni a végzősöket.

ITT HALLGATHATÓ MEG

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.