2020. augusztus 17., hétfő

LEGYETEK BÁTORAK

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2020.08.17.



Novák Előd hülye. A Mi Hazánk Mozgalom hülye. (Hogy nácifasiszta is, az szomorú, de mellékszál.) A Modern család nevű amerikai sorozatban Mitchell és Cameron, a meleg házaspár akkora szeretetben neveli Lilyt, a Vietnámból adoptált előbb kicsi, később már egészen nagy lányt, amekkorát Novák Előd – és a Mi Hazánk – el sem tud képzelni. Az ő hazájuk ilyen nagybajuszos sudribunkó haza, viszont nem az enyém. A Modern Család nevű sorozatban senki nem lobogtat szivárványos zászlókat, mert abban a kultúrában, amit a film megmutat, erre nincs szükség.

Magyarországon – ami az ő hazájuk –, szükséges ilyen zászlókkal felhívni a figyelmet arra, hogy a magyar Mitchellek és Cameronok úgy élhessenek, mint az – e szempontból álomszerű – amerikai sorozatban. A szivárványos zászló nem családról szól, hanem jogokról. Novák Előd hülye és fasiszta – mint a Mi Hazánk is –, amikor emberek egy csoportjától jogokat tagad meg, bár nincsenek egyedül. Így gondolkodik és ebben tevőlegesen részt vesz a KDNP és a Fidesz is. Ilyen az ő hazájuk, ami nem a miénk. Novák előd letépte a fővárosi városházáról a szivárványos zászlót.

Bátor volt, elszánt és tervszerű, vitt magával egy tizenöt méteres létrát, a megszerzett zászlót egy nagy futással egy kukába vitte, majd megadta magát a rendőri erőknek. Segítettek neki aktivisták is, ez volt a nagy zászlószerző akció, amitől majdnem ilyen Pál utcais feelingje lett az egésznek. Ja, nem. Egy nappal előtte a Ferencvárosban ilyen símaszkosok tettek ugyanilyet, ők még ugráltak is a zászlón, fel is gyújtották. Róluk megállapítható volt, hogy aljanépek, ezek szerint Novák Előd is az. És mit mondjunk a kedves vezetőről, aki e tekintetben hasonképp gondolkozik, ugye.

Olyan húsz-huszonöt évvel ezelőtt, amikor hasonló kaliberű kipcsak-magyarok izraeli zászlót égettek, ugyane összefüggések miatt neveztem a televízióban O. V.-t a csőcselék vezérének. Ez akkor annyira új megközelítés volt, hogy föl akartak érte kötni, országos visítás lett, pedig csak megelőztem a koromat a ráismeréssel. De itt nem rólam van szó, hanem a NER szellemi állapotáról, amely gyalázatos képet mutat. Még a ferencvárosi történések kapcsán volt olvasható olyan jóváhagyás a sajtófogyasztó nagyközönségtől, hogy a zászlótapodó-égetők jól tették, amit tettek.

Novák Előd megnyugodhat, nincsen egyedül, sőt, sokan van, és még többen lesz. Egy olyan országban, ahol a nemzet gázszerelője ad filozofikus életvezetési tanácsokat az ifjúságnak, minden előfordulhat, pedig ez is megtörtént. A Mészáros Alapítvány már négy éve ösztöndíjjal támogatja a Váli-völgy fiataljainak felsőfokú tanulmányait, amit idén is folyósítanak (derék dolog). Viszont a támogatottak meghallgathatták a gázszerelő buzdító szavait is, ahogyan belebocsátja őket az életbe minden bölcsességével, amitől az ember úgy érzi, sírni volna jó, hogy slágerekben gondolkodjunk...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.