2020. augusztus 14., péntek

MÉSZÁROSÉK MEDENCÉS NYARALÓNAK LÁTSZÓ GYÜMÖLCSÖST VETTEK, KASZÁLNAK A FIDESZES TRAFIKOK

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2020.08.14.



444: Mészáros Lőrincék félmilliárdért vettek medencés nyaralónak látszó gyümölcsöst Tihanyban

Mészáros Lőrinc és felesége ugyanabban az utcában vettek több mint 500 millió forintért gyümölcsöst, ahol Rogán Cecília és Dzsudzsák Balázs nyaralója található. A megvásárolt föld hivatalosan gyümölcsösből, gazdasági épületből és egy pincéből áll, és 525 milliót fizettek érte. Viszont aki megnézi, láthatja, hogy a területen valójában egy nyaraló található, természetesen medencével.

24.hu: 42 milliós állami támogatásból épül Száraz István balatoni panziója

Az Origo korábbi tulajdonosának cége, a Dry Beta Kft. a Kisfaludy hotel-és panziófejlesztési program részeként 42 millió forint támogatást kapott a négycsillagos Frida panzió megépítésére. “A kivitelezés már 2019-ben megkezdődött, előreláthatólag 2020 negyedik negyedévétől várja látogatóit a panzió – válaszolta Száraz István a lap megkeresésére.

Mfor.hu: Milliárdosok borászatát is közpénz-milliókkal támogatja az Orbán-kormány
Az ország szinte valamennyi borvidékére is bőven jutott a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vissza nem térítendő állami támogatásaiból, amiből például a 27. leggazdagabb magyar, Dunai György is profitál, így százhektáros szőlőbirtokokhoz épülhetnek szálláshelyek az adófizetők pénzéből – derül ki a Kisfaludy-pályázatok nyerteseinek listájából.

Hvg.hu: Polt a cégbírósághoz küldte Vadait egy MTÜ-s összeférhetetlenség miatt

Polt Péter legfőbb ügyész nem érezte magát illetékesnek Vadai Ágnes országgyűlési képviselő kérdésében, ami egy nagyvállalkozóra vonatkozott, akinek a cége nyert az Magyar Turisztikai Ügynökségtől 1,7 milliárd forintot szállodafejlesztésre, miközben a Bahartnál igazgatósági elnök.

Népszava: Kaszálnak a fideszes trafikosfamíliák

Röpködnek a több százmilliós bevételek és a több tízmilliós nyereségek azoknál a kormányközeli cégeknél, amelyek irányított pályázatokon jutottak koncesszióhoz. Igazi trafikos családdá avanzsált például a korábban a Fidelitast vezető Böröcz László fideszes képviselő rokonsága: testvére öt trafikjogot kapott Szombathelyen. Az Alfa Dohány Bt. a kezdettől a legjövedelmezőbb cégek között volt, 2019-ben az öt trafik már 1,2 milliárd forgalmat bonyolított le és 84 milliós adózott nyereséget termelt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.