2020. augusztus 18., kedd

NEM SOKKAL AZ ISKOLAKEZDÉS ELŐTT SEM TUDJÁK, HÁNY GYEREKET KELL HÓDMEZŐVÁSÁRHELYRE BUSZOZTANI

ÁTLÁTSZÓ / ORSZÁGSZERTE BLOG
Szerző: SEGESVÁRI CSABA
2020.08.18. 


Közérdekű adatigénylést nyújtottunk be a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központnak, hogy megtudjuk, milyen döntés vezetett ahhoz, hogy most zárják be a mártélyi általános iskolát, miközben a gyereklétszám évek óta alacsony volt. A tankerület döntéselőkészítésre és vizsgálatra hivatkozva nem adta ki az iratokat, és fontos adatokkal nincs tisztában.

“A gyermekek Mártélyról Hódmezővásárhelyre történő utaztatásának költségeiről nem tud tájékoztatást adni a Tankerületi Központ, tekintettel arra, hogy jelenleg is zajlik annak felmérése a szülők körében, hogy hány gyermek számára igénylik a szervezett utaztatást.” – ezt válaszolta az Átlátszó közérdekű adatigénylésére a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ alig több mint két héttel az új tanév előtt.

Júniusra derült ki, hogy a makói vasalódeszkás tanárt megalázó hódmezővásárhelyi tankerületi vezető, az azóta már lemondott Balázs József úgy rendelte el a Hódmezővásárhelyi Tankerülethez tartozó, Mártély községben található Varga Tamás Általános Iskola Mártélyi Tagintézmény bezárását, hogy a döntést megelőzően nem tárgyalt sem a szülőkkel, sem az intézmény pedagógusaival, sem a helyi önkormányzattal – erről akkor a 24.hu írt. A helyiek ezért az országházig futottak – szó szerint – Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkárhoz, hogy megmentsék az iskolát, de nem jártak sikerrel.

Az EMMI júliusban közadatigénylésünkre azt közölte, hogy a 2016/2017-es és a 2018/2019-es tanévben is kevesebb gyerek volt, mint most, amikor erre hivatkozva zárják be az iskolát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.