2020. augusztus 29., szombat

SOKKAL NAGYOBB A FERTŐZÉS ESÉLYE EGY KÓRHÁZLÁTOGATÁSKOR, MINT EGY KÜLFÖLDI ÚTRÓL VISSZATÉRVE

RÖNTGEN BLOG
Szerző: KUNETZ ZSOMBOR
2020.08.29.


...míg az EMMI szerint 168 ember hozhatta haza külföldről a vírust, addig csak júniusig 576 egészségügyi dolgozó fertőződött meg koronavírussal, most éppen a debreceni védőnők között tarol.

Tehát ezek a számok is azt mutatják, hogy a vírus belső terjedése a számottevően magas, és a gócpontok egészségügyi- és szociális intézményekben vannak. Azaz nem a határokat, hanem ezen intézményeket kellene bezárni, amennyiben ez lehetséges volna, ami persze nem az.

Mégis sokat tehetne a kormány a szemforgató, hipokrita intézkedései helyett. Elsősorban ideje lenne őszinte és tisztességes kommunikációt és adatközlést gyakorolni. Azt ugyanis csak a vak nem látja, hogy a miniszterelnöki majdnem satu bejelentés óta hogy-hogy nem hirtelen, egycsapásra megugrott a fertőzöttek száma, mintegy előkészítve a határzár bevezetését.

Pedig valahol - a Gödény-Pócs-Tamási laposföld, gyíkemberek, nincsen járvány és a zárjunk be mindent, legyen megint karantén, ahol lelkiismeretfurdalás nélkül magamat sajnálva zabálhatok, miközben a jógamatracon teljesedik ki az élet, mert egyébként mind meghalunk - gondolkodás között kellene egy tisztességes járványügyi kommunikációnak rendet vágni.

Miközben a határzár előtt jöhetnének még azok az intézkedések is, amelyek valóban alkalmasak lennének a járvány terjedésének megállítására.

Ilyen a ZÁRT térben nem, vagy nem megfelelően hordott maszk és a megfelelő távolságtartás sokkal szigorúbb ellenőrzése, valamint a kézhigiénia betartása. Amely intézkedéseket természetesen a sokkal kiterjedtebb szűrésekre kellene alapozni. Amennyiben ezen valós járványügyi intézkedésekkel kezdene a kormány, könnyen bebizonyosodhatna, hogy a határzárra semmi szükség.

De a cél nem ez, hanem a fent már kifejtett politikai és gazdasági haszon besöprése, aminek sajnálatos következménye lesz az, hogy mind az eddigi maszkellenes, valamint az oltásellenes, és vírustagadó gondolkodás fog megerősödni. Hiszen a bevezetni kívánt határzár alig fog bármiféle segítséget adni a járvány leküzdéséhez. Ellenben növelni fogja munkanélküliséget és a fertőzöttek, végső soron a halottak számát is.

Azaz a kormány -bár úgy játszik a statisztikával, ahogyan kénye-kedve tartja - a fickós és macsó döntéseivel pontosan az ellenkezőjét fogja elérni annak, ami a címszavakban szerepel.

Ami, ha másra nem is arra biztosan jó ez, hogy pár napra elterelje a figyelmet a Lady MRD-ről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.