2020. augusztus 18., kedd

SZIJJÁRTÓ PÉTER KÜLÜGYMINISZTER SZÍJJ LÁSZLÓ ADRIAI LUXUSJACHTJÁN BEKKELI KI A FEHÉROROSZ VÁLSÁGOT

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: NÉMETH DÁNIEL
2020.08.18.


A magyar külügyminiszter látszólag lázas munkával tölti az idei nyarat, elég csak meglátogatni Facebook oldalát hogy erről meggyőződjünk: irodai környezetben, öltönyben, mobiltelefonnal a kezében egyeztet a minszki helyzetről magasrangú külföldi politikusokkal, külügyminiszter kollégákkal az elmúlt napokban. Ehhez képest augusztus 16-án, vasárnap a Lady MRD-en, a Szíjj László tulajdonában lévő luxusjachton láttuk és fotóztuk a miniszter urat az Adrián, Horvátországban, Biograd Na Morutól 25 kilométerre délre, a Kornati-szigetek alatt, a szárazföldtől mintegy 15 kilométeres távolságra, családja körében, nyaralás közben.

“Minden túlzás nélkül égnek a vonalak miniszterelnöki és külügyminiszteri szinten is a minszki fejlemények kapcsán. Ma reggel a három balti külügyminiszterrel, Edgars Rinkēvičs lett, Urmas Reinsalu észt és Linas Linkevicius litván kollégával beszéltünk, majd egyeztettem Miniszterelnök úrral, aki Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel tárgyalt telefonon” – írta a külügyminiszter hétfőn, dolgozószobában telefonálós képet mellékelve a poszthoz.

„Az európai politikai közvéleményt továbbra is a minszki helyzet foglalkoztatja. Ma telefonon beszéltem is erről Josep Borrellel, az Európai Unió külügyi főképviselőjével és Heiko Maas német külügyminiszter-kollégával” – ezt vasárnap posztolta, itt egy tárgyalóteremben mobilozik öltönyben. A magyar kormányt korábban számos kritika érte amiatt, hogy napokig nem szólalt meg a belarusz válságról...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.