2020. szeptember 3., csütörtök

20 MILLIÁRD FORINTBÓL ÚJULHAT MEG A CITADELLA

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ZSILÁK SZILVIA
2020.09.03.


Nettó 20 milliárd forintért keres kivitelezőt a Várkapitányság Nonprofit Zrt. a Citadella teljes felújításához – jelent meg az uniós közbeszerzési értesítő, a TED legfrissebb számában. A felújítás során nem csak az erőd, hanem a teljes környezete is megújul.


Idén nyáron jelentették be a Citadella felújítását, azonban a konkrét összeget eddig még nem lehetett tudni. A most megjelent hirdetmény szerint az állami tulajdonú Várkapitányság Zrt. a tervezői és felújítási munkálatokra írta ki a közbeszerzést, a munkákra nettó 20 milliárd forintért keresnek kivitelezőt.

Az ajánlati kiírás szerint

„a Citadella állapota több, mint egy évszázada folyamatosan romlik. A 20. Század fővárosi fegyveres összetűzései során ma is jól látható sérüléseket szenvedett az épületkomplexum. Az életveszély elkerülése érdekében a teljeskörű rekonstrukció elkerülhetetlen.”

Az elképzelések szerint a 4280 négyzetméteres erődben 1500 négyzetméteren újul meg a kiállítótér, a Citadellában létrejövő közösségi terek befogadóképessége pedig több mint 1200 fő lesz. A 27 ezer négyzetméteres kertben ( 13.390 négyzetméter zöldfelület, 13.772 négyzetméter burkolt terület) is lesznek munkálatok, és a 3 ezer négyzetméteres várfalat is felújítják...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.