2020. szeptember 10., csütörtök

A KIS LIBERÁLISOKNAK MOST NEHÉZ LESZ, UGYE?

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S PÉTER
2020.09.10.


Két egykori kaposvári színihallgató közléséből tudjuk, hogy amikor Vidnyánszky Attila Kaposváron tanított, egyik órájára meghívta Takaró Mihály irodalomtörténészt. Takarót nem kell bemutatni a magyar nagyközönségnek, bemutatkozott ő már, nem is egyszer. Például azzal, hogy a Nyugat című folyóiratot rendre zsidó szennylapnak nevezi, Esterházy Péterről pedig az a véleménye, hogy nem kell tanítani, mert kultúraromboló.


Takaró Mihály rajong az Orbán Viktor által kiváló államférfinek tartott Horthyért és gyakran fejti ki antiszemita nézeteit. Emellett a hazafiasságról, és a nemzeti érzületről is vannak elképzelései. Szívesen kioktat másokat. Egy évvel ezelőtt, egy konferencián például arról beszélt, hogy akinek külföldre mentek a gyerekei, „ott valamit elrontott a kedves szülő”.

Mielőtt továbbmennénk a történetben, megjegyeznénk, hogy nem a kedves szülő rontott el valamit, ha a gyerekei máshol keresik és találják meg a boldogulásukat, hanem a kedves haza, pontosabban azok, akik a haza nevében vállalhatatlan és ijesztő eszmékért rajonganak. Azok rontottak és rontanak el valamit, akik kirekesztenek másokat a nemzetből, csak azért, mert mást gondolnak hazáról, kereszténységről és úgy általában a világról, mint ők...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.