2020. szeptember 2., szerda

BLOKÁD ALATT AZ SZFE – LEHETSÉGES-E A POLITIKÁTÓL MENTES OKTATÁS FENNMARADÁSA?

ÁTLÁTSZÓ / FELSŐOKTATÁS
Szerző: GÁL ZSOMBOR
2020.09.01.



A Színház- és Filmművészeti Egyetem autonómiáját felszámoló kuratórium beiktatását követően az egyetem korábbi vezetése benyújtotta lemondását. Szeptember 1-ére virradóra az egyetem mintegy 250 hallgatója elfoglalta, majd barikád alá vonta az intézmény Vas utcai épületét.

A hallgatói tanácskozást és fórumot követően, a hallgatók délután sajtótájékoztatót hirdettek az egyetem Vas utcai épülete elé. A színes, tiltakozást kifejező transzparensek mellett észrevehető az egyetem bejárati ajtajára kifeszített, vízfestékkel festett plakát is, amelyen az olvasható, hogy „További rendelkezésig belépés kizárólag a 155 éves egyetem polgárainak” lehetséges.

A sajtótájékoztató előtt fél órával, a ma Magyarországon befolyással bíró médiumok jelentős része megjelent, így többek között jelen voltak az Index, a Hír TV, az ATV és a Pesti Srácok munkatársai is. A hivatalos kezdés előtt a sajtó munkatársai hiába próbáltak kérdéseket intézni az ajtóban várakozó hallgatókhoz, azok a „konkrétumok ismeretének hiányában”, a válaszadást következetesen elutasították.

Eközben az oszlopok között kifeszített piros-fehér szalagkorlátok mentén folyamatosan érkeztek az egyetemet támogató civilektől a hallgatóknak szánt felajánlások: pékáruk, pizzás dobozok, műanyag raklapba pakolt, sorba állított kávék, wc papír és papírzsebkendő csomagok, egyéb élelmiszerek, üdítők, egy palack vörösbor és karton cigaretták...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.