2020. szeptember 10., csütörtök

CSÁNYI SÁNDOR A SZÍNMŰVÉSZETIS DIÁKOKRÓL: EGÉSZEN LENYŰGÖZŐ, AHOGY ŐK CSINÁLJÁK

MAGYAR NARANCS
Szerző: NARANCS.HU
2020.09.10.


A színész kiállt az egyetemen tanító tanárok és a tüntető diákok mellett.


Csányi Sándor egy Facebook-videóban emelt szót az "egyetemen tanító tanárok és diákok védelmében".

Az egyetem elleni lejáratókampányban előszeretettel hangoztatott vádról, miszerint ott ideológiai képzés folyik, ezt mondta:

"Visszagondoltam, hogy amikor odajártam, beszéltünk-e valaha is politikáról bárkivel. És nem beszéltünk, se tanárral, se diákkal, semmiféle ideológiai képzés nem volt. Ha őszinte akarok lenni,
én azt se tudtam, ki van kormányon."

Majd így folytatta:

"Az a vád is éri a tanárokat, hogy ezt az iskolát egy szűk baráti kör vezeti. És ez igaz. eZ így is van évek óta. Zsámbéki, Ascher, Székely, Máté Gábor. Ők azok, akik meghatározó elemei az iskolának.

Erre született mindenféle összeesküvés-elmélet, hogy ez mért lehet így, én ezeket nem is tudom megcáfolni, de az összeesküvés-elmélet mellett eszembe jutott egy másik szó, az pedig a szakértelem Hogy lehet, azért vezetik ők a főiskolát, mert értenek hozzá.
"

A színász úgy látja: azért van, hogy a színészek sorra kiállnak a rendezők és a tanárok mellett, mert ezek az emberek életüket és vérüket, és reggelüket, nappalukat és délutánjaikat és éjszakájukat adták ezért az iskoláért.

Csányi a tüntető diákokhoz is szólt:

"Egészen lenyűgöző, ahogy ők csinálják; intelligensen, visszafogottan, elegánsan, elképesztően megszervezve az egészet. És nem esnek bele abba a szabadságharcos közhelybe, hogy üvöltök és ha velem üvöltenek, akkor visszaüvöltök. Csodálatos látni, hogy a gyűlölködésre tudnak értelmesen intelligensen és szellemesen válaszolni És én azt gondolom, hogy ez az útja annak, hogy ezt a harcot valahogyan meg lehessen nyerni. Amiről azt gondolom, hogy a legjobb lenne, ha tudna valami kompromisszum születni. Tudom, hogy erre nagyon kevés az esély, nem közelednek az álláspontok. de valahogy mégis az lenne a jó, ha meg tudna a két fél állapodni és elkezdődne végre az oktatás" - mondta a színész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.