2020. szeptember 11., péntek

ELHALLGATTATNÁK A KLUBRÁDIÓT: „INTELLEKTUÁLIS CSŐD” – KOMMENTÁLTA A DÖNTÉST ARATÓ ANDRÁS

HÍRKLIKK
Szerző: HARKAI PÉTER
2020.09.11.


Már az NMHH honlapján is megjelent, hogy 2021. február 14-től lejár a Klubrádió frekvenciaengedélye, amit az állami médiaszerv nem kíván meghosszabbítani, a frekvenciára pályázatot írnak ki. Az évtizede egyetlen ellenzékinek számító rádió tulajdonosát, Arató Andrást kérdeztük a megdöbbentő hírről s arról, hogy elnémul-e a rádió.


- A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa szerint a Klubrádió most lejáró médiaszolgáltatási jogosultsága alatt több alkalommal is megsértette a médiatörvényt, és emiatt különböző jogkövetkezményeket alkalmazott a médiaszolgáltatóval szemben – állítja a szervezet közleménye. Ennek értelmében az a döntés született, hogy a rádió 2021. február 14-én lejáró jogosultságát nem hosszabbítják meg, a rádió kérelme a hosszabbításnak nem tesz eleget, pályázatot ír ki a Budapest FM 92,9 MHz-es közösségi rádiós frekvenciára. Mi vár Önökre és ránk hallgatókra február 15-étől?

- Úgy döntöttek, hogy a törvényes kérelem ellenére nem hosszabbítják meg a rádió frekvenciáját, mint ön is említette. A hivatkozásuk azt sejteti, mintha törvénysértések sorozatát követte volna el a rádió 19 éves működése alatt, elég csak arra hivatkozni, hogy soha, semmilyen számottevő büntetésben nem volt részünk. Tehát ha az állításuk igaz lenne, annak már lett volna nyoma...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.