2020. szeptember 18., péntek

IHÁSZ SÁNDOR: FELADATOM NEM KORLÁTOZÓDIK POLT PÉTER LEVÁLTÁSÁRA

HÍRKLIKK
Szerző: KARDOS ERNŐ
2020.09.18.


„Feladatom nem korlátozódik Polt Péter leváltására” – nyilatkozta portálunknak Ihász Sándor egykori főügyész, akit a Demokratikus Koalíció azzal bízott meg, hogy az ellenzék kormányra kerülése után, segítsen helyreállítani az igazságszolgáltatás függetlenségét. Ihász szerint, fontos feladat lesz a korábbi, nem, vagy nem kellő alapossággal vizsgált ügyek, és az ezzel kapcsolatos felelősség megállapításának tisztázása. Továbbá a győztes választás után kialakítandó új ügyészségi rendszer működésének kidolgozása.


A kormánypárti sajtó máris élesen bírálja önt, mert mielőtt leváltották a vádhatóság éléről, volt néhány törvénysértőnek látszó ügye. Tehát ön személyében is támadható. Miért vállalta el mégis a feladatot ?

– Azért fogadtam el a Demokratikus Koalíció felkérését, mert olyan megtisztelő szakmai feladatnak tekintem, amely a korábbi főügyészi tevékenységem folytatása lehet. Nem politikai pozíciót vállaltam tehát – eszem ágában sincs a jövőben képviselőként dolgozni –, mindössze arról van szó, hogy az évtizedek alatt kialakult és jelenleg is változatlan értékrendem birtokában, szeretném hasznosítani negyed század alatt megszerzett ügyészi tudásomat, illetve egyetemi oktatói tapasztalatomat. A cél az, hogy a jogállam mai állapotában kulcsszerepet játszó ügyészség szervezeti, szakmai és emberi viszonyai helyreálljanak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.