2020. szeptember 22., kedd

MEGSZŰNIK A TÖKÖLI BÖRTÖNKÓRHÁZ, FELADATAIT A TÖBB SZÁZ KILOMÉTERRE ÉPÜLŐ ÚJ KÖZPONT VESZI ÁT

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: KATUS ESZTER
2020.09.21.


Október végén bezár a tököli rabkórház, helyét a Berettyóújfaluban épülő új egészségügyi központ veszi át. A tököli dolgozók úgy látják, a továbbfoglalkoztatásuk még nem megoldott, a BvOP viszont állítja, mindenkinek találnak helyet. De sok más nyitott kérdés is maradt az új létesítménnyel kapcsolatban.


A Facebookon bukkant fel, majd tűnt el szinte azonnal egy írás, amely szerint október végén megszűnik – az amúgy rossz hírű – tököli börtönkórház, és jogutódja a több száz kilométerre lévő, Hajdú-Bihar megyei Berettyóújfaluban épülő Büntetés-végrehajtási Egészségügyi Központ lesz. A tököli létesítmény nagyjából 200 dolgozója hónapok óta bizonytalanságban él, nem tudják, mi lesz velük, hova kerülnek – írták az azóta törölt posztban.

Felkerestük ezért a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát (BvOP), hogy megtudjuk, valóban bezár-e tököli rabkórház, ha igen, mi lesz az ott dolgozók sorsa, és hány főt érinthet az elbocsátás.

Kérdésünkre BvOP Kommunikációs Főosztályán megerősítették a hírt. Mint írták: “Tájékoztatjuk, hogy 2020. november 1-jétől Berettyóújfaluban megkezdi működését a Büntetés-végrehajtási Egészségügyi Központ, amely új egészségügyi intézményünk a Büntetés-végrehajtás Központi Kórházának állami alapfeladatait átveszi, így

a tököli börtön területén működő kórház 2020. október 31-én megszűnik.”

Ugyanakkor hozzátették, hogy a “közösségi médiában megjelent híresztelésekkel ellentétben” nem bocsátanak el senkit. A “Büntetés-végrehajtás Központi Kórházában szolgálatot teljesítő valamennyi kollégánk értékes munkájára számítunk a jövőben is. A kórház munkatársainak foglalkoztatása folytatódik a büntetés-végrehajtás egészségügyi ellátást is biztosító intézményeiben, valamint a bv. intézetekben” – fogalmaztak.

“A szervezet igény szerint mindenki számára biztosítja a helyi – tököli – szolgálatellátás lehetőségét, de amennyiben a munkavégzés új helye a lakóhelytől távolabb esik, a büntetés-végrehajtás minden rendelkezésére álló munkáltatói intézkedéssel támogatni fogja a munkába járás könnyebbé tételét” – tették hozzá...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.