2020. szeptember 17., csütörtök

MÉSZÁROS LŐRINC GYEREKEINEK CÉGE ÉPÍTHETI FEL AZ ÚJ ISKOLÁT FELCSÚTON 4,5 MILLIÁRD FORINTÉRT

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: KATUS ESZTER
2020.09.16.


A Fejér-B.Á.L. Zrt. tulajdonában lévő Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft. megtervezte, most a Fejér-B.Á.L. Zrt. kivitelezi a felcsúti Endresz György Általános Iskola újjáépítését. Mindkét cég felcsúti milliárdos gyerekeinek tulajdonában van.


Június végi határidővel, nyílt eljárás keretében kereste a felcsúti Endresz György Általános Iskola kivitelezőjét a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK). Az ekr.gov-ra feltöltött dokumentok szerint július végén hirdettek győztest a közbeszerzésen, de a kivitelezői szerződést még nem írták alá.

A tenderre három cég pályázott: a FK-RASZTER Építő Zrt., az Építő-és épületkarbantartó (Épkar) Zrt., valamint a FEJÉR-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt. Bár mindhárom cég érvényes ajánlatott adott, a FEJÉR-B.Á.L. lett a befutó a legkedvezőbb árajánlattal.

A felcsúti cég nettó 4.549.161.674 forintért vállalta a munkát, alvállalkozóként bevonva az Építő Munkaerő Kft.-t, valamint az ÉLŐ-ENERGIA Kft.-t.

A Homlok-Mészáros Ágnes, Mészáros Beatrix és ifj. Mészáros Lőrinc által tulajdonolt FEJÉR-B.Á.L. Zrt. nem ismeretlen az építőiparban. A láthatóan oktatási intézményekre specializálódott cég korábban több közbeszerzést is elnyert: ők építhettek például hatmilliárdért iskolát Biatorbágyon, a Bács-Kiskun megyei Izsákon és a Pest megyei Dunakeszin 3-3 milliárd forintért a West Hungária Bau Kft.-vel, de a cég Érden is elnyerte több oktatási intézmény kivitelezését. Így a Fenyves-Parkvárosi Köznevelési Centrumot 6 milliárd forintért építik, az Érdi Szakképzési Centrumot 6 milliárdért ők bővítik ki és a Batthyány Sportiskola rekonstrukcióját 5,4 milliárd forintért végzik el.

Nem csoda, hogy – híven a Mészáros névhez – a Zrt. szekere kiválóan halad. A 2015 júniusában létrehozott FEJÉR-B.Á.L. Zrt. már az alapítás évében nettó 1,1 milliárd forint árbevételt ért el, majd ezt egy év alatt megháromszorozta. A cég árbevétele 2016-ban nettó 3,2 milliárd forintra, 2017-ben 10 milliárdra, majd 2018-ban 22,8 milliárdra emelkedett. Tavaly 17 milliárdos éves forgalmat bonyolítottak, amiből 1,5 milliárd forint lett az adózott eredményük.

Két éve kiszámoltuk, hogy a cég napi egymillió forintnál is több nyereséget termel:...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.