2020. szeptember 14., hétfő

NAPIREND; A TÉL TÚLÉLÉSÉNEK ESÉLYEI

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Mikes Mirtill
2020.09.13.


kelemen.mikes@netkavezoabujdosokhoz.tekirdag.tr

Tárgy: szó

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Tessék szívesnek lenni nagyon komolyan venni, amit most írok. Nem pontosan úgy, meg azt, amit írok, mert a „szóból ért az ember” szólásban nincs benne a Trianon. És akkor ez már nem nemzeti. Meg pláne nem kereszténynemzeti. Márpedig itt és most a szabadkőművesek gondolkodásától elrugaszkodott földesurak – miközben mérlegelés nélkül fokozzák a nép sanyargatását és kizsákmányolását- vérig sértődnek, ha egy leselejtezésre ítélt büdös prolin gondolkodásra jellemző tüneteket vélnek felfedezni az engedelmesség és alázat helyett.


Úgyhogy kend akkor is dúrja fel a képére a maszkot, amikor egyedül van, mert irritálóan sugárzik a képéről az értelem. És mi van, ha véletlenül, kopogás nélkül rányit kendre egy udvari fürkész? Akkor bizony kendnek befellegzett. Meg se kell szólalnia. Máris elásta magát. Nem csak az ÁSZ megy kendhez kutakodni, hanem a tökfilkók is. (Igen, ez egy magyar specialitás; egy pakliban akár több tucat tökfilkó is van.)

Az előző diktatúra végén már a téesz pártitkár is agrárszakember volt, most meg műkörmös is lehet földesúr. Kifeküdte magának és ettől a parasztok is kifeküdtek. És a nagyi rögtön, szó nélkül tudta, hogy a liszt ára is miért ment fel ész nélkül.

Hanem azt mondja a bátyám, hogy takarékra vehetném már a szócséplést. Mert kend vizuális típus, meg fotografikus memóriája van, mert fiú kend és akármilyen öreg kend, ez akkor is így van, és mindezek egyenes következményeként leszállhatnék a laptopjáról végre.

Nem maradt más hátra; meditálok. Végül is? A nemzeti vagyon ellentételezés nélküli Megváltója szerint is nem a szó, hanem a tett. Megvan? Érti ugye?

A tett halála az okoskodás! Nem tudom a sok közül melyik gátlástalanul cselekvő fiatal demokrata hitvallása lehet, ezért nem tettem idézőjelbe. Megfogadom a bátyám intelmét. Nem ismétlem unásig, hogy ne jöjjön, hanem ész nélkül cselekvésbe szökkenek. Tessék!

Azt tudja kend, hogy a nyárikonyha konzultációs szezon vége felé tartunk. Napirend; a tél túlélésének esélyei. Ezt követi az alattvaló tréning, ahol a túléléshez szükséges meghunyászkodást gyakoroljuk. Ez után jön a coach. A gyerekeket kipaterolják, és a túlkorosoknak coaching van, ahol az életben maradást tanulják. Lefotóztam a táblát, mert a nagyi szerint, ha kend haza merészkedne, akkor kendnek ezek lennének a választási lehetőségei. Szóban. Az iskolát kihúzhatja, mert kend túlképzett, de a többi komoly. Gondolom a behelyettesítés forintban nem jelent gondot. (fogpótlásról ne is álmodjon.)

Bütyökfalva, 2020. szeptember 12.

Mirtill

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.