2020. szeptember 2., szerda

TURISZTIKAI BIRODALOM ÉPÜLT UNIÓS PÉNZBŐL A FIDESZ PARLAMENTI KÉPVISELŐJÉNEK BIRTOKÁN

24.HU
Szerző: HORVÁTH CSABA LÁSZLÓ
2020.09.02.


Kovács Sándor, a Fidesz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei országgyűlési képviselőjének birtokán 60 millió forint vissza nem térítendő támogatásból létesültek turisztikai beruházások. Noha hivatalosan nem Kovács kapta a pénzeket, és szerinte semmi köze azokhoz, a nyerteseket – a fiát és a felesége által vezetett egyesület cégét – mégsem jegyezték be az ingatlan tulajdoni lapjára. Minderről ráadásul nem mondott igazat a kormánypárti képviselő, aki érdeklődésünkre öt év után módosíttatná a földhivatali bejegyzéseket. Riport a Nyírségből, ahol Kovácsék családi vállalkozásként tekintenek a politikára.

Csaknem 60 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból épült vendégház, filagória, turisztikai bemutatóház és „csónakszállás” Kovács Sándor nyírségi fideszes országgyűlési képviselő családi birtokán – derítette ki a 24.hu.

A beruházások egyik érdekessége, hogy a közpénzből felhúzott épületek tulajdonviszonyairól ottjártunkkor egészen mást állított a kormánypárti politikus, mint amit az ingatlan tulajdoni lapja mutat. Ráadásul a „turisztikai célpontok” között akad olyan is, amelynek látogathatóságáról sem helyben, sem az interneten nem találtunk nyomot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.