2020. október 1., csütörtök

ÍGY ALAKUL ÁT A MAGYAR AGRÁRPIAC: JÖN MÉSZÁROS, RÁÍGÉR, ÉS VISZI

HVG
Szerző: hvg.hu
2020.09.30.


Sok pulyka vajon legyőzheti Csányi Sándort? Mészáros Lőrinc rámenős ajánlatokkal igyekszik a márkás termékek piacára is kilépni agrárbirodalmával.


Szintet léptek a Mészáros Lőrinc agrárbirodalmát összefogó Talentis Agro Zrt.-nél: megveszik az országban évente vágóhídra kerülő 3,7 millió pulyka 40 százalékát, 40 ezer tonna húst feldolgozó, egyben a legtöbb magyar pulykaterméket exportáló, három évtizedes múltú Gallicoopot.

Mint azt a felcsúti milliárdos üzleteinél már megszokhattuk, ez az ügylet sem átlátható. A Gallicoopot ugyanis nem az elvben erre a célra alapított holdingcég, hanem három magántőkealap vásárolja meg. És hiába látszik a Gallicoop élére kinevezett új vezetők és az alapkezelők létéből, hogy végső soron Mészáros lesz az úr, ezt ő nem vállalja fel nyíltan. A felvilágosítás helyett a Mészáros-csoport sajtórészlege a HVG érdeklődésére ezzel hárított: „mivel a magántőkealapok által kezelt befektetési jegyek tulajdonosai nem ismertek a nyilvánosság előtt, így azokra nincs rálátásunk, információkat adni nem tudunk”.

A magyar agrárszektorban rohamtempóban nő fel Csányi Sándor mellé Mészáros, izmos külföldi befektetők híján pedig kettejükön kívül nincs is más, aki nagyban tudna vásárolni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.