2020. október 16., péntek

ÍGY TÁMADTAK FEL A KORÁBBAN NÉPSZERŰ BEFEKTETÉSEK - SZEPTEMBERBEN A RÖVID FUTAMIDEJŰ KÖTVÉNYALAP VOLT A SLÁGER

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Azénpénzem / LJ
2020.10.16.


Szeptemberben a rövid futamidejű kötvényekbe fektető alapok váltak a slágerré, a legtöbb friss megtakarítás ugyanis ide áramlott. Pedig az állampapírpiacon tapasztalt hozamemelkedés nem tett jót ennek a kategóriának. Ismét népszerűvé váltak az ingatlanalapok is.


Szeptemberben 66 milliárd forinttal több megtakarítás érkezett a befektetési alapokba, mint amennyit kivontak belőlük – derül ki a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ) legfrissebb adataiból. Mind a fejlett, mind a fejlődő piacok tőzsdéin csökkenést figyelhettünk meg, de a fejlődő piacok kevésbé estek. A magyar börze lemaradó volt, átlagon felüli esést mutatott a BUX index. A hozamokkal együtt pedig összesen 1,7 százalékkal, 109 milliárd forinttal 6432 milliárd forintra nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon.

A kép vegyes, de a tőkebeáramlások összege messze felülmúlja a visszaváltások nagyságát. Továbbra is kiemelkednek a kötvény- és az ingatlanalapok. A kötvényalapokba 38,5 milliárd forint friss pénz érkezett, ami a rövid futamidejű hazai kötvényekbe fektető alapok népszerűségének volt köszönhető. (A cikk a Befektetési alapok rovat része, a hozamokat ott megtalálja.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.