2020. október 25., vasárnap

LÁBJEGYZET A KORCS DEMOKRÁCIÁHOZ

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2020.10.25.


Jó reggelt, Vietnam! Mármint majdnem Vietnam. Úgy értem, mióta olyan nagynevű és irigyelt országokkal nyomulunk egy klubban, mint Szudán, Bahrein, Uganda és mások, ráadásul egy olyan kérdésben, ami az egyének, a nők, a családok legbelsőbb magánügyeit érintő döntésére vonatkozik (igen, az abortuszellenes nagykoalícióra gondolok), még az is lehet, hogy Vietnamot megsérteném ezzel. Szijjártótól tudom, hogy legutóbb egy újabb, 140 ágyas kórházzal sértettük meg a baráti Vietnamot, miután korábban egy 500 ágyassal sikerült.

De még mielőtt nekiállnék csapongani a hosszú hétvégi jó hírek, illetve a múlt és a jelen között. Tegnap reggel nem fért bele, de akkor most tisztázzuk. Tehát Magyarország kormánya szoros együttműködésben a Trump-féle Egyesült Államokkal és a Bolsonaro-féle Brazíliával szervezett egy online konferenciát a családokról, amelyet Novák miniszter és női princípium is reklámozott a Facebook oldalán. Az RTL Klub híradója szerint a konferencián a résztvevők elfogadtak egy nyilatkozatot is, amelyet aztán aláírt vagy 30 ország. Leginkább olyanok, ahol acélbetétes bakanccsal ugrálnak a nők jogain, de az általában vett emberi jogokon is. Amikor pedig az RTL megkérdezi, hogy ez meg mi a szar ez, akkor azt válaszolja a kormány, hogy ők semmilyen módon nem tervezik megváltoztatni az abortusz magyarországi szabályozását, meg így az Alaptörvény, úgy a magzati élet védelme.

Lehet, hogy én vagyok megint a szellemi hajléktalan, de ha semmi mást nem terveznek, mint ami van, akkor erre a szégyenteljes klubtagságra mi a tök szükség volt? Csak azért, hogy elmondhassák, hogy a világ legsötétebb illiberális, autoriter országaihoz dörgölőznek, mert nekik senki ne mondja meg? Hogy megmutassák Brüsszelnek, hogy akkor is Belarusz és Lengyelország oldalán harcolnak a felvilágosodás ellen, ha Jourová és Tusk a feje tetejére áll? Az is brutális, ami Belaruszban történik politikai fronton és mindenféle fronton, de az is egészen példátlan és súlyosan gonosz, amit Lengyelország kormánya sok egyéb más mellett ezen a téren is művel. A gyakorlatilag teljes abortusztilalom olyan botrány a 21. században, amihez kevés fogható, pedig aki élt a NER-ben az elmúlt tíz évben, az olyan nagyon nem tud már semmin meglepődni.

A nagyember szokta visszatérő jelleggel mondogatni, hogy korábban azt hittük, Európa a mi jövőnk, ma már tudjuk, mi vagyunk Európa jövője. Hátélleg...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.