2020. október 13., kedd

MILLIÁRDOK VÁNDOROLNAK SIMONKA GYÖRGY HÁTORSZÁGÁBAN

HVG
Szerző: SZLAVKOVITS RITA
2020.10.13.


A járványra hivatkozva uniós milliárdokat csoportosított át civilektől a kórházakhoz a Békés megyei önkormányzat, az egyik kedvezményezett alapítvány alapítói között van Simonka György is, akinek kedden folytatódik a büntetőpere. Míg a megvádolt politikus bázisán pályázatokat adnak vissza, addig a megyei önkormányzat osztogat, de most másoknak.


Nyár óta háborúznak a békési fideszesek, augusztusban odáig fajult a helyzet, hogy egymás kizárást kezdeményezték a tagok, végül Simonka György tagságának a megszüntetésére is érkezett indítvány az egyik helyi csoporttól. Az ügy még nincs lezárva, de mostanra úgy tűnik, mintha nem a megvádolt politikusnak állna a zászló.

Tavaly ősszel arról írtunk, hogy a büntető eljárás alatt álló Simonkának még sikerült az őt támogató párttársait bejuttatni a megyei közgyűlésbe, de úgy tűnik, hogy lassan ott is kifarolnak a politikus mögül, akinek keddtől folytatódik a büntetőpere. A nyári kizárási indítványokban egyelőre nincs döntés, mindegyik a levegőben lóg, de a Békés Megyei Közgyűlés elnökének döntése, amelyben egy határon átnyúló pályázat közreműködőit lecserélte, egyáltalán nem kedvezhet annak a civil szervezetnek, amelynek alapítói között van Simonka György is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.