2020. október 18., vasárnap

NAPOK ÓTA

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: HORN ANNA
2020.10.17.


…attól rettegek, hogy lesz vajon arca a magyar kormánynak erőszakhoz folyamodni a Színház- és Filmművészeti Egyetemen zajló csodálatos események ellen, hiszen nagy égés nekik e néhány tiszta tekintetű, okos, kulturált és visszafogott fiatal szimbolikus „diadala” a rendszer ellen.

Már nemzetközi porondon is ciki, ami történik a Vas utcában, több külföldi portál szerint most két helyszínre kell figyelni Közép-Európában. Az egyik Belorusszia, a másik bizony Magyarország és az SZFE. Merthogy ezeken a helyeken íródik most a történelem.

Lenyűgöző, amit és ahogyan ezek a hallgatók csinálnak. Hogy egy nap alatt visznek annyi takarót vagy bármit, amire szükségük van. Hogy egyetlen ocsmány szót sem hallottam senki szájából közülük az elmúlt hetekben. Bármilyen támadások is érték őket, bármennyi rendőr és spicli gyülekezett az épület előtt, bárhogyan próbálja a kormánypropaganda félretájékoztatni az egész üggyel kapcsolatban a saját megbízható szavazóit.

Erőszak egyelőre nincs – csak az épület kiürítése. Fertőtlenítés okán találta ki ezt a módszert valaki, a személy lényegtelen. Működik a „Kuss, mindenkinek!” nevű rendszer, leánykori nevén a NER.

Mindenre fel lehet használni a járványt, erre is. Hogy „nem is erőszakkal”, hanem „egészségügyi helyzet” miatt fognak beavatkozni, hatalmilag. Máshol is látunk példát arra, hogy a járványt eszközként használják politikai célok elérésére. Trump egészen a Superman státuszig emelte saját magát, az összes pojáca és demagóg fegyvertárával, mert túlélte a vírust. Nagyon szeretne még négy évig a Fehér Házban maradni.

Mondhatnánk, hogy meg is érdemli az USA, ha megint megválasztja elnöknek. És azt is mondhatjuk, hogy úgy tűnik, az agybaj, a hatalomvágy, a pénzéhség a legrosszabbat hozza ki mindazokból a „vezetőkből”, akik csicskának tekintik a népüket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.