2020. október 25., vasárnap

NYÜSZÍTETEK, MERT MÁR KEVESEN HISZIK EL A MESÉITEKET

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: VOGRONICS ANDRÁS
2020.10.25.


"Nem engedhetjük meg, hogy a kommunizmus eszméi újra teret nyerjenek mindennapi életünkben, hogy földrészünkön a jogállam fontosságának gyakori emlegetése közepette Marx és Lenin szobrokat állítsanak".


Ezt valóban nem engedhetjük meg. Gulyás Gergely kicsavarta a magyar narancsot, és csinált belőle málnás limonádét. Undorító? Az. Gulyás 39 évesen úgy kommunistázik, mint a Fidesz ultraradikális rajongói, akik még talán emlékeznek a valódi kommunista terrorra. Hogy a frászba jön ide a kommunizmus? Honnan varázsoltátok ide? Még mindig nehéz megemészteni, hogy Nagy Imre kommunista volt? Ez körülbelül akkora dilemma a Fidesznek, mint a keresztényeknek az, hogy Jézus meg zsidó volt. De mit lehet tenni? Kurvára semmit. Mit mutatnak ezek a példák? Szerintem azt, hogy lehetsz komcsi, zsidó, arab, hindu, keresztény, republikánus, demokrata, konzervatív, meg mit tudom én még milyen, nem ez számít. Hanem az, hogy milyen ember is vagy valójában.

Egy kommunista is rájöhet – mint azt Nagy Imre példája is mutatja -, hogy szembe lehet, sőt, szembe kell fordulni az olyan kizsákmányoló, embertelen, szemét, véres rendszerrel, mint anno a kommunista Szovjetunió is volt. Megtehette volna, hogy sunnyog, kussol, és elfordítja a fejét, mint ahogy azt oly sokan tették. Igen, megtehette volna, de nem ezt választotta. Az élére állt egy forradalomnak, és az életével fizetett a végén. Ki miatt is? Így van. A kommunista Kádár János miatt, aki elárulta az országot, a saját népét, behívta a ruszki hadsereget, és halálba gyilkoltatta a lázadókat.

1956-tól 1988-ig, tehát 32 évig ez az ember vezette az országot, és itt mindenki kussban volt, majd a végén már annyira jól érezte magát mindenki, hogy el is nevezték az országot a legvidámabb barakknak. Mi történt Nagy Imrével? Az újratemetésén – ami a rendszerváltás legszebb és legmeghatóbb pillanata volt – Orbán felmászott a koporsójára és elküldte az oroszokat a picsába. Annak ellenére, hogy állítólag az akkori pártok megegyeztek abban, hogy nem politizálnak. Hozzáteszem, addigra már rég megvolt a kivonási terv, tehát semmi újat nem mondott, csak magára irányította a figyelmet. Már akkor is nagyon kemény gyerek volt, egy igazi utcai harcos...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.